Milyen gitárt ajánlanátok?
2 éve vettem meg az első gitáromat, ami egy Pasadena AG 160-as volt. Az eladó mondta, hogy kezdőként tökéletes lesz, de mivel nem éppen minőségi darab, így hamar tönkre fog menni bárhol és mivel fűzfa az anyaga, a hangzása sem lesz a legszebb, de ez "lényegtelen" kezdőként.
2 év gyakorlás után eldöntöttem, hogy veszek egy új gitárt, mert már jobbnak érzem magam (habár ebben közrejátszott az is, hogy 2 év alatt a gitár hangolókulcsai 5x mentek tönkre, mert eltört a menet, amit az eladó azzal magyarázott meg, hogy sajnos ilyen árban ezek a legjobb kulcsok.
Így mostanában szeretnék egy új gitárt venni, akusztikus fémhúrosat. Mire érdemes odafigyelni? Értem itt azt, hogy milyen fából legyen a gitár teste stb. Maximum 60-75e költenék rá

Igen, a hársnak kellően dobozhangja van...
Ebben az árkategóriában, amit megadtál, sok választás nincs, fenyő fedlap, mahagóni/sapele oldal és hát. Amire érdemes figyelni, hogy a fedlap tömör legyen, ne rétegelt. Pl Fender CD-60S, Fender CC-60S, Cort Earth 70, Cort L100C. De bármi jó, ami szimpatikus és tömör fenyő a teteje.

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a nem elektroakusztikus gitárok közül, talán nagyobb eséllyel választhatsz ezért a pénzért. Arra mindenképp felhívnám a figyelmed, hogy ez a gitár már egy olyan márka legyen, ami a használt piacon is felkeltheti a figyelmet, ha eladnád. Pölö: Fender, Ibanez, Cort(végső esetben), Yamaha, stb...
A mostani hangszert se dobd ki, valakinek érték lehet egy megfelelő összegért. Valamint neked sem tilos másodkézből vásárolni, ha legalább 50-60%-os áron tudsz újszerűt beszerezni a bolti árhoz képest.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!