Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért hívják magyarul H-nak,...

Miért hívják magyarul H-nak, amit angolul B-nek hívnak a skálában?

Figyelt kérdés
A CDEFGAHC az angolul CDEFGABC. Nem értem, minek variálták magyarul tök logikátlanra? Illetve a sharp és flat kifejezés is lényegesen egyszerűbb mint magyaralul, a fisz-fasz-ozás, nem? Miért tanítják ilyen hülyén az iskolában, amikor van erre egy átláthatóbb, logikusabb rendszer is?

2020. okt. 29. 11:11
 1/3 A kérdező kommentje:
Bocs, fisz-fesz-ezés.
2020. okt. 29. 11:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom de a népzenében h és b is van amúgy a b az állítólag egy félhang a a és a h között vagyis én ezt hallottam! Tudom hogy nem a kérdésre válasz🤣
2020. okt. 29. 12:12
 3/3 Mojjo ***** válasza:

A B hangot nem csak Magyarországon, de egy tucatnyi más országban is H-nak hívják. Ausztriában, Németországban, Dániában, Svédországban, Svájcban, Finnországban stb stb stb. Szóval a világ alapvetően 2 részre osztott ebben a tekintetben.

Hogy a H hogyan alakult ki, arról sokféle elképzelést olvastam már, itt van egy marokra való belőlük:

[link]

2020. okt. 29. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!