Mit jelent neked a zene?

A zene a legkedveltebb szórakozási formám, az elsődleges hobbim, a számomra legfontosabb művészeti ág, meg talán a kedvenc dolgom az életben (már amennyire ilyet ki lehet jelenteni). Annak kapcsán, hogy mit vált ki belőlem a zene, nem nagyon tudok specifikusabb részletekbe menni, mert sok egymástól drasztikus mértékben eltérő zenét hallgatok, melyek élvezeti értékében gyakorlatilag semmi közös nincs, így konkrétumokról csak konkrét zenei jellegek felsorolásán keresztül tudnék beszélni - ami túlmutatna azon, amire a kérdés irányul. A zenefelfedezésem állandó mozgatórugója az, hogy olyan dolgokat akarok találni, amik számomra teljesen új dimenziót nyitnak meg azt illetően, hogy mi is lehet a zene, meg mit lehet benne élvezni.
Azon kívül, hogy hallgatom, valamilyen szinten gyűjtöm is fizikai formátumban a zenét (leginkább CD-ket, de van pár bakelitem, meg kazettám is), szeretek a zenék elkészültének technikai/elméleti/emberi hátteréről olvasni/hallani, az utóbbi időben magam is nekiálltam zenekészítéssel kísérletezni, valamint nagyon élvezem a zenei diskurzus különböző formáit. Vannak olyan ismerőseim, akikkel kifejezetten a zene kapcsán ismerkedtem meg, és máig az az elsődleges beszédtémánk, mikor beszélgetünk. Érdekelnek mások zenei véleményei, meg én is szeretem másokkal megosztani a kedvenc zenéimet, megfogalmazni, hogy mit szeretek bennük.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!