A Gojirát hogy kell ejteni? Gozsira vagy Godzsira?
Figyelt kérdés
2020. okt. 27. 20:39
1/5 anonim 

válasza:

A zenekar neve a Godzilla nevű kitalált lény eredeti japán nevének Hepburn-romanizált átírása, emiatt elvileg nem kéne máshogy ejteni, mint magát a japán szót, ami valahogy úgy hangzik, hogy "go-dzirá". De az átírás unintuitív mivolta miatt se így, se simán godzillaként se fogja ejteni senki, így szerintem mindkét kiejtés elfogadható. A zenekar tagjai zs-vel ejtik, de lehet, hogy ha nem franciák lennének, hanem angol anyanyelvűek, akkor inkább dzs-znék. Én valahol a két hang között, de inkább a zs felé hajolva ejtem.
3/5 A kérdező kommentje:
#1 Wow, én olyanról tudok, hogy eredetileg Godzilla lett volna a nevük, de aztán végül a gorilla és a japán kujira (bálna) szóból jött létre a Gojira, nem tudom, hogy ebből mennyi igaz. :D
2020. okt. 27. 22:49
4/5 A kérdező kommentje:
Jó, hülyeséget írtam, ignoráld. :D
2020. okt. 27. 22:53
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!