Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » 23 évesen késő hegedűn megtanu...

23 évesen késő hegedűn megtanulni játszani?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kiskorom óta a kedvenc hangszerem a hegedű volt és mai napig az is. Néha elképzelem magam, ahogy gyönyörű klasszikus hegedű dallamokat játszok rajta. Sosem jártam szolfézsra, énekórám is utoljára általánosban volt. Semmilyen igazi hangszert még nem fogtam a kezemben. De valamiért a napokban rám tört, hogy én igenis meg akarok tanulni hegedűn játszani. Olvastam, hogy elég sok időbe telik mire élvezhetően játszhass. Én bármennyi időt rászánnék, csak egyszer majd tudjak én is élvezhető zenét kicsalni abból a hegedűből. Hogyan lenne érdemes elkezdeni? Bármennyi pénzt rá szánnék akár az órákra, akár a hegedűre majd. Láttam, hogy érdemes lenne készíttetni mint vásárolni hegedűt, ez miért lenne jobb? Milyen kellékek kellenek még a hegedűn kívül? Munka mellett lenne időm mindenre ami elég a hegedű elsajátításához? Sok mindent meg szeretnék tudni a hegedű használatáról és az elsajátításáról. Mennyire nehéz hangszer? 23L <3

2020. okt. 12. 21:07
 1/5 Mojjo ***** válasza:
100%

Holnap írok majd sokkal bővebben, egyelőre csak pár gondolat:

Nem, abszolút nem késő. Nehéz hangszer, de nem legyőzhetetlen, semennyi idősen. Rengeteg idő energia és kitartás kell hozzá. Ajánlom figyelmedbe ezt a blogot:

https://www.youtube.com/c/ViolinNoobie

Ő is felnőttkorban kezdett neki :)

2020. okt. 12. 21:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia!:) Egyáltalán nem késő. Elszántságon és kitartó gyakorláson múlik:) 23f
2020. okt. 14. 19:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Soha nem késő elkezdeni semmit! :)
2020. okt. 15. 04:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Én negyven évesen kezdtem el. Igaz előtte harminc év gitározás de ez nem jelent semmit. Szóval hajrá.
2020. okt. 20. 02:43
 5/5 anonim válasza:

Én is 23 évesen kezdtem el, és nagyon sokat adott az életemhez!

Bár tanultam még általánosban zongorázni, de azon kívűl, hogy kottát tudtam olvasni, nem valami sok dolog maradt meg.

Az pedig, hogy szolfézsra nem jártál ne tántorítson el. Ahogy egyre előre haladsz a hegedű tanulásban, megtanulod mellette az elméleti alapokat is.

Azt javaslom, hogy keressél egy zeneiskolát a közeledben. Én is az általános iskolás zenesulimba mentem vissza :D Ennek többek közt az is az előnye, hogy kapsz hangszert, így kezdetben nem kell arra is költeni. Ha pedig majd ott jársz már, hogy saját hangszert szeretnél, a tanárod tud majd segíteni a választásban.

Mint említetted, lesz időd gyakorolni, szóval hajrá! :D

És ha bármilyen kérdésed lenne, írjál nyugodtan, és ha tudok, segítek!

Üdv.: 24 éves “sorstársad” 🎻🎻🎻

2020. dec. 18. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!