Opitz Barbara belőletek mit vált ki?
Nem bántásból mondom, és ahogy Puzsér mondaná, nem a személyét ítélem el, hanem magát a jelenséget: amikor nézem a klipjeit, az számomra olyan irritációt és ellenszenvet vált ki, hogy csoda hogy a monitor képernyőjét még nem törtem be! De például ha Dorinát nézem, az ő zenéjét sem szeretem természetesen, de egyáltalán nem vált ki ellenszenvet belőlem, mert ő nagyon aranyos lány.
Miért érzek ilyen ellenszenvet? Miért keletkezik ekkora gyűlölet bennem, ha Opitz Barbarát meglátom?
Szerintem alapból nem egészséges, ha egy szamodra teljesen idegen ember iránt gyűlöletet érzel. Ez az, ami zavar Puzsérban, hiában mond egyébként okos dolgokat, olyan szintű utálat és undor van benne ártatlan iránt, akiknek az az egyetlen bűne, hogy nem felelnek meg a személyes preferenciáinak. Nem azért utál, mert mondjuk az illető egy sorozatgyilkos, vagy egy mocsok ember, hanem mert alacsony színvonalúnak tartja, ez számomra felfoghatatlan. Ha valami szamomra nem üti meg a mércét, akkor nem foglalkozom vele, de ha már az a munkám, hogy kritizáljak, akkor sem a szubjektív erzelmeimet fogom tenyként beállítani.
A másolik, amit szinten nem vagyok képes felfogni: Utalod. Ez egyértelmű. Ennek ellenére, idézlek: "amikor nézem a klipjeit"
Szerintem ez egy elég erős paradoxon. Hát ne nézd, egyelem a szived, probléma megoldva. Megsúgom, én sem nézem, mert nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!