Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen hangszer az akradob?

Milyen hangszer az akradob?

Figyelt kérdés
Egy szórakozóhelyen hallottam két srácot beszélgetni, hogy milyen jól szól az új akradob stb. Még általánosban és azután 2évig aktívan hegedűltem, szóval nem vagyok teljesen analfabéte a zenei világban, mégsincs fogalmam arról, hogy miről beszélhettek.

2020. szept. 13. 12:01
 1/3 anonim válasza:
89%
Meg fogsz lepődni: nem hangszerről lehetett szó a párbeszédben. Ugyanis szóban forgó valami nagy valószínüséggel egy szlovén gyártmányú Akrapovic kipufogórenszer lehet, aminek az egyik eleme a dob.
2020. szept. 13. 12:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem ért hozzá, ne pontozzon.

Nincs "akra" dob, ezt dobosként és a google használójaként mondom.

Motorosként viszont azt is tudom, hogy Akrapovic kipufogódob létezik, ez röviden az "Akra dob".

2020. szept. 13. 22:33
 3/3 veterán vas ***** válasza:
100%

Tévedésben élsz, az Akra nem dob, hanem egy fúvóshangszer.

Olyan mint a duplacsöves Koppány, de ennek csak egy fúvókája van.

Küllemre leginkább a Proex-harsonára emlékeztet, csak annyi a különbség, hogy az Akra nem szétszedhető.

Terjedelme miatt nem kézben, hanem általában egy kétkerekű szerkezeten szállítják.

Jellemzően leginkább szabadtéri koncerteken használatos.

:D

2020. okt. 8. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!