Milyen gitárt válasszak?
Eddig csak akusztikus gitáron játszottak, most viszont el szeretnék kezdeni elektromoson is játszani.
Milyen kezdő gitárr ajánlanátok, ami jó ár-érték arányban?
Köszi a választ!
Ez a gitár mennyire jó szólókra?
Pl. Guns N' Roses, RHCP
Olyan gitárt kell venni, aminek a hídfelöli hangszedője dupla. Ebben az árkategóriában én leginkább japán hangszerek olcsóbbjait javasolnám, használtan. Azért azt jól meg kell nézni, hogy miféle a gitár, nehogy beleszaladjunk egy olyan felújítási spirálba, ami több tízezer forintra rúg.
És, ha már javasolni kellene valamit, akkor legyen a Yamaha Pacifica 112. Sajnos rossz hír, hogy szükség lesz erősítőre is, ami megint csak egy vagyon, szóval érdemes gondolkodni:)
A Mustang pont jó arra amit írsz. Azt nem tudom h lány vagy e, vagy mekkora vagy, ha kisebb a kezed, akkor azért is jó a mustang, mert rövidebb a nyaka pár centivel mint a legtöbb gitárnak, és így kényelmesebb a mélyebb hangokon játszani.
Meg azáltal h rövidebb a nyaka, a húrok is lazábbak lesznek. Tehetsz rá vastagabb húrokat, és ugyan olyan könnyű lesz lefogni, mint más gitáron a vékonyabb húrokat.
Nekem Jaguarom van, aminek szintén rövidebb a nyaka, csak az nem érhető el ilyen árban. Előtte egy stratocasterem volt, de sokkal kényelmesebb nekem a rövidebb nyak.
Ha Slash féléket akarsz gitáron akkor mindenképp a stratocastert és származékait mint a mustang és a jaguar hanem egy mahagóni testű LP-t vegyél. Tudom, nem olcsó mert a Vintage v100 saradise Slash szignós gitárja is 130 körül van most újonnan de ennek legalább olyan a hangja és jóval olcsóbb mint egy Gibson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!