Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » LMMS d.a.w. tapasztalatok?

LMMS d.a.w. tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Azokhoz szól a kérdésem, akik már komolyabban beleásták magukat a program használatába.

Mik a tapasztalataitok? Mennyire stabil rendszer? Jól kezeli a külsős (3rd party) VST-ket? Mennyire gépigényes, például az FL Studio-ban ismert 32-64bit bridge rendszer jól van megoldva, nem használ túl sok procit, ha 64bit-es daw-ban 32bit-es plugineket használok? Kezelőfelülete milyen? Szerintetek egy FL Studio-hoz képest bonyolultabb? Mit gondoltok az automatizációról, jól van megoldva?

2020. aug. 24. 11:27
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Én már egy ideje használom, illetve követem is a feljesztését. Az elmúlt néhány évben rengeteget fejlődött, bár ezek mind ilyen motorháztető alatti dolgok voltak.

Linux alatt van leginkább tapasztalatom, itt meglehetősen stabilan működik, fagyást kb fél évente egyszer ha produkál. A problémák többsége inkább bug jellegű, például magas sample rate-tel történő exportáláskor előjöhetnek anomáliák, de ezek többsége már ki is van javítva a master ágon, szóval remélhetőleg az 1.3-ban már nem lesznek jelen.

VST-vel lehetnek bajok, például ha jól rélik, csak 32 bites VST-ket kezel, de javítsatok ki nyugodtan. Illetve előfordul hogy bizonyos pluginek GUI-ja nem megfelelően jelenik meg.

Gépigénye így ahogy mondom "nincs", illetve alig van. A plugineknek lehet, de az egy másik dolog.

Kezelőfelülete: Háát... Van.

2020. aug. 24. 13:12
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi a korrekt választ, akkor egyelőre még nem váltok. :D
2020. aug. 24. 17:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan miért nem?
2020. aug. 24. 17:41
 4/10 anonim ***** válasza:
74%
Mondjuk semmit nem vesztesz azzal, ha magad kipróbálod, mert ingyen van...:'D
2020. aug. 24. 23:05
 5/10 A kérdező kommentje:

Bármelyik DAW-t ki lehet ingyen próbálni, azonban rengeteg olyan 3rd party vst-t használok, amit egyik daw beépített pluginje sem tud helyettesíteni (pld Arturia V collection, fx collection, stb...), ha ezeket nem tudja jól kezelni a DAW, számomra már biztos, hogy felesleges idő- és energiapazarlás próbálgatni :)

ráadásul az első válaszban az utolsó sor, "Kezelőfelülete: Háát... Van.", nem túl meggyőző :D számomra nagyon fontos a könnyen átlátható kezelőfelület, ahol mindent könnyen, gyorsan elérek, hogy zeneírás közben ne azon kelljen agyalnom, hogyan tudok megoldani valamit.

2020. aug. 25. 12:09
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

"egyik daw beépített pluginje sem tud helyettesíteni"

Próbáld ki a ZynAddSubFx-et, aztán találkozunk :)

A kezelőfelület amúgy nem annyira rossz, csak nyilván meg kell szokni, ahogy minden más programnál.

Töltsd csak le az 1.2.2 veriót a hivatalos oldalról (nem máshonnan!)

2020. aug. 25. 14:03
 7/10 A kérdező kommentje:
Elhiszem, hogy jó digitális szinti a ZynAddSubFx és tud helyettesíteni mondjuk egy Sylenth-et, képek alapján valóban sokoldalúnak tűnik, de egy ilyen jellegű szinti plugin nem tud kiváltani egy olyan tr909, tb303, Jupiter8, vagy jp8000 emulációt, amit évekig fejlesztettek direkt csak azzal a céllal, hogy olyan hangja legyen, mint az eredeti analog megfelelőjének... na és ott vannak a színező effektek, mint pld. szalag szaturáció, csöves preamp szaturáció, analog kompresszor modellezések, a különféle tranzisztoros/csöves torzítók, stb..., ilyeneket még a fizetős DAW-ok gyári pluginkészletében se talál az ember. Az évek folyamán nekem már összeállt, hogy melyik pluginekkel dolgozom, ezeket szeretem, ezeket szoktam meg, ezeket tanultam meg használni és nem szeretnék tőlük megválni. Mindenesetre igyekszem követni az LMMS fejlesztését, ha stabilabb lesz ilyen téren, kipróbálom.
2020. aug. 25. 14:36
 8/10 anonim ***** válasza:
74%

"rengeteg olyan 3rd party vst-t használok, amit egyik daw beépített pluginje sem tud helyettesíteni (pld Arturia V collection, fx collection, stb...), ha ezeket nem tudja jól kezelni a DAW, számomra már biztos, hogy felesleges idő- és energiapazarlás próbálgatni"

Mondjuk én pont arra céloztam, hogy próbáld ki, megfelelően kezeli-e ezeket. Ha annyira hozzájuk vagy szokva, nem kell sok idő, hogy eldöntsd, jó, vagy sem.

A kezelőfelületével nekem nem volt gondom, pedig enyhén szólva nem vagyok profi ezen a téren.

2020. aug. 26. 14:55
 9/10 anonim ***** válasza:
az lmms-t már valamiért nem fejlesztik, 2021-ben jött ki az 1.2 és az 1.3 már azóta is csak alfa
2023. jan. 25. 11:20
 10/10 A kérdező kommentje:

#9 azóta már rég elengedtem ezt a témát, 3 éve amikor rátaláltam, felkeltette az érdeklődésem, aztán elég volt itt ez a néhány válasz, illetve egy kis olvasgatás neten, hogy próba nélkül is nyilvánvaló legyen, hogy az LMMS nem alternatíva számomra, mindenhol azt olvastam, hogy 3rd party plugineket vagy csak félig-meddig tudja működtetni (bizonyos funkciók használhatatlanok), de sok plugint egyáltalán nem is tud futtatni.

Bár mai napig sokan lenézik az FL Studio-t, az mellett, hogy látványosan fejlesztik a program gyengeségeit (többek között azokat a dolgokat is 'kijavították', ami miatt a kérdés kiírásakor váltani akartam), volt szerencsém társalogni komoly tapasztalattal rendelkező hangmérnökökkel, akik mondták, hogy nem egy, nem két dolog van FL Studio-ban, amit irigyelnek, és felcsillant a szemük, amikor mondtam, hogy az FL Studio már telepíthető VST-ként, így tudják használni azokat a bizonyos eszközöket az "ipari szabványként" tekintett Pro Tools-ban.

Engem, mint hobbi zenészt, mindez bőven meggyőzött, hogy innentől kezdve elég lesz az új FL Studio verziókra váltanom.

2023. szept. 23. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!