LMMS d.a.w. tapasztalatok?
Azokhoz szól a kérdésem, akik már komolyabban beleásták magukat a program használatába.
Mik a tapasztalataitok? Mennyire stabil rendszer? Jól kezeli a külsős (3rd party) VST-ket? Mennyire gépigényes, például az FL Studio-ban ismert 32-64bit bridge rendszer jól van megoldva, nem használ túl sok procit, ha 64bit-es daw-ban 32bit-es plugineket használok? Kezelőfelülete milyen? Szerintetek egy FL Studio-hoz képest bonyolultabb? Mit gondoltok az automatizációról, jól van megoldva?

Én már egy ideje használom, illetve követem is a feljesztését. Az elmúlt néhány évben rengeteget fejlődött, bár ezek mind ilyen motorháztető alatti dolgok voltak.
Linux alatt van leginkább tapasztalatom, itt meglehetősen stabilan működik, fagyást kb fél évente egyszer ha produkál. A problémák többsége inkább bug jellegű, például magas sample rate-tel történő exportáláskor előjöhetnek anomáliák, de ezek többsége már ki is van javítva a master ágon, szóval remélhetőleg az 1.3-ban már nem lesznek jelen.
VST-vel lehetnek bajok, például ha jól rélik, csak 32 bites VST-ket kezel, de javítsatok ki nyugodtan. Illetve előfordul hogy bizonyos pluginek GUI-ja nem megfelelően jelenik meg.
Gépigénye így ahogy mondom "nincs", illetve alig van. A plugineknek lehet, de az egy másik dolog.
Kezelőfelülete: Háát... Van.

Bármelyik DAW-t ki lehet ingyen próbálni, azonban rengeteg olyan 3rd party vst-t használok, amit egyik daw beépített pluginje sem tud helyettesíteni (pld Arturia V collection, fx collection, stb...), ha ezeket nem tudja jól kezelni a DAW, számomra már biztos, hogy felesleges idő- és energiapazarlás próbálgatni :)
ráadásul az első válaszban az utolsó sor, "Kezelőfelülete: Háát... Van.", nem túl meggyőző :D számomra nagyon fontos a könnyen átlátható kezelőfelület, ahol mindent könnyen, gyorsan elérek, hogy zeneírás közben ne azon kelljen agyalnom, hogyan tudok megoldani valamit.

"egyik daw beépített pluginje sem tud helyettesíteni"
Próbáld ki a ZynAddSubFx-et, aztán találkozunk :)
A kezelőfelület amúgy nem annyira rossz, csak nyilván meg kell szokni, ahogy minden más programnál.
Töltsd csak le az 1.2.2 veriót a hivatalos oldalról (nem máshonnan!)

"rengeteg olyan 3rd party vst-t használok, amit egyik daw beépített pluginje sem tud helyettesíteni (pld Arturia V collection, fx collection, stb...), ha ezeket nem tudja jól kezelni a DAW, számomra már biztos, hogy felesleges idő- és energiapazarlás próbálgatni"
Mondjuk én pont arra céloztam, hogy próbáld ki, megfelelően kezeli-e ezeket. Ha annyira hozzájuk vagy szokva, nem kell sok idő, hogy eldöntsd, jó, vagy sem.
A kezelőfelületével nekem nem volt gondom, pedig enyhén szólva nem vagyok profi ezen a téren.

#9 azóta már rég elengedtem ezt a témát, 3 éve amikor rátaláltam, felkeltette az érdeklődésem, aztán elég volt itt ez a néhány válasz, illetve egy kis olvasgatás neten, hogy próba nélkül is nyilvánvaló legyen, hogy az LMMS nem alternatíva számomra, mindenhol azt olvastam, hogy 3rd party plugineket vagy csak félig-meddig tudja működtetni (bizonyos funkciók használhatatlanok), de sok plugint egyáltalán nem is tud futtatni.
Bár mai napig sokan lenézik az FL Studio-t, az mellett, hogy látványosan fejlesztik a program gyengeségeit (többek között azokat a dolgokat is 'kijavították', ami miatt a kérdés kiírásakor váltani akartam), volt szerencsém társalogni komoly tapasztalattal rendelkező hangmérnökökkel, akik mondták, hogy nem egy, nem két dolog van FL Studio-ban, amit irigyelnek, és felcsillant a szemük, amikor mondtam, hogy az FL Studio már telepíthető VST-ként, így tudják használni azokat a bizonyos eszközöket az "ipari szabványként" tekintett Pro Tools-ban.
Engem, mint hobbi zenészt, mindez bőven meggyőzött, hogy innentől kezdve elég lesz az új FL Studio verziókra váltanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!