Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyi eszköz kell egy gitár...

Mennyi eszköz kell egy gitár szetthez? Mennyből állna összesen? Ugye kell a gitár, az erősítő, pengető, capo, és gitár kábel? Jah még hang villa Vagy valami ami méri a gitár hangját?

Figyelt kérdés

2020. aug. 10. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ami feltétlenül szükséges, az a gitár, az erősítő és a kábel. Pengetőt nem mindenki használ (de azért érdemes beszerezni, párszáz forint nem nagy kiadás). Hangoló alkalmazást ingyen le lehet tölteni mobilra, capo pedig csak bizonyos dalokhoz kell, nem létszükséglet.
2020. aug. 10. 19:19
 2/7 A kérdező kommentje:
És a pedál? Az fontos?
2020. aug. 10. 19:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az sem létszükséglet, pláne, ha kezdő vagy. Az alapok megtanulásához bőven elég az, amit az első kommentben írtam.

Ami még esetleg jól jöhet, az egy tok vagy valami tartó (pl falra akasztható) a gitárnak, hogy ne a szobában szétdobálva kelljen tartani, hanem legyen egy helye, ahol nem sérül meg.

2020. aug. 10. 19:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszodat.
2020. aug. 10. 19:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy olcsó digitális multieffekt inspiratív lehet, stílustól függően. Meg arra tudsz közvetlenül fejhallgatót vagy agydugaszt kötni, tehát zavartalanul és mások zavarása nélkül gyakorolhatsz. Legalábbis amíg nem tekeredsz belel a hoch jazzbe, hogy artikulálatlan, minden hangnemen túli, mélyen ösztönös nyünnyögéseket meg báóógásokat kajabálj a szieszta helyetti kétórás impróroham alatt.
2020. aug. 11. 00:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Én anno vettem egy stratocastert aminek egy ideig a saját karton doboza volt a háza. Ehhez egy használt Regent 221 kombo erősítőt és egy olasz low noise gitárkábelt forrasztattam azonnal az üzletben. Még vettem hozzá három féle keménységű pengetőt és capo-t is. Ja és a Szigeti féle akkordiskola könyvet, az EDDA daloskönyvet és egy 0.9-es fender húrkészletet.
2020. aug. 13. 03:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Feltételezem, hogy kezdő vagy.

Jó lenne tudni, hogy mi a kereted az egészre.

Minimálisan egy kombó(erősítő és hangfal egybeépítve), pengető, gitár, húrok, meg egy elektromos hangoló kéne, hangvillával ne szarakodj - bár megvan annak is a haszna, ha hangvillával, hallás után hangolsz.

A legolcsóbb gitár, amit hirtelen találtam:

[link]

A legolcsóbb erősítő:

[link]

Ez így 50be van, de mindkettő kib-szottul trágya kategória, kb. meghallod, ami kijön belőle, és egy életre elmegy a kedved a zenéléstől.

~30 éve zenélek, rengeteg cuccot próbáltam/próbálok folyamatosan, és próbálom is a lépést tartani a fejlődéssel a cumók terén, én úgy gondolom, hogy legalsó kategória, amit már érdemes megvenni, a strato típusból az valami Squier Affinity szériás cucc, az alatt tényleg csak tüzifát kapsz.

75-től kezdődnek.

Ha inkább a les paul forma/hangzás jön be jobban, akkor Vintage. Az árához képest k-rvajó cucc, a hangolókulcsokat kell csak lecserélni, és van egy nagyon f-sza gitárod.

Erősítőből pedig a Boss Katanákat ajánlanám, nagyon faszán szól, sokféle hangzást ki lehet hozni, és a gyári preset-ek alapból g-cijól szólnak, kezdő gitárosnak több mint ideális.

De itt is felmerül egy szempont, ha csak otthoni gyakorlásra kell, akkor a 7 W-os mini elég, de ha próbálnál is vele zenekarban, akkor kicsit zsebbenyúlósabb a sztori, 50 W el fog kelleni minimum, de akkor a dobosnak hallkan kell püfölni, szóval ha ennél is jobban el vagy eresztve, a 100as, azzal már koncertezni is lehet.

2020. nov. 12. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!