Van különbség egy youtube-on lejátszott zene, és egy spotify-on hallgatott zene minősége között?
YouTube mikor használt mp3at? MP2, opus, AAC/M4A formátumokat használt.
Ma az Opus-hoz 48kHz-t használ 50,70,160 kbps minőségben, az
M4A-hoz 44.1kHz-t 96,128,192 kbps minőségben.
Ha 22es kóddal (720p) töltesz le, akkor már megkapod a mp4a.40.2@192k-t , ha a nagyobb felbontást használsz, ugyan azt az audót keveri alá, nincs nagyobb minőséghez külön tárolva audio.
Ha 251-es kódot használod (csak audio sáv), 160 kbps, 48kHz
360-480p 128kbps
240p 64kbps
Régen másnak voltak ezek a határok. 2012ben kezdtek el a 192 kbps támogatást. Átmenetileg abban az évben volt más is. 2011 és előtte max 128kbps volt elérhető.
Spoty meg eleve nem video stream oldal. Értelmetlen összehasonlítani ilyen szempontból. Telejsen más a cél!
Spoty-n egyesek szerint van lossless, ami nem igaz.
128 kbps AAC (free) és 256 kbps AAC (premium) van weben.
Mobilon 96 kbps (normal), 160kbps (high) AAC érhető el a reklám verzióban.
Premium-ban kamu 320 kbps van (high), ami jobb, mint a YouTube 192 verziója, de nem 320 kbps.
Számok magukért beszélnek. (320 kbps kivételével). A "szerintem" típusú válaszok azt mutatják, hogy tök mindegy. Ha szerinted az szól jobban, hallgassad azt és ne vegyél 30 ezernél drágább fejhallgatót, mert felesleges. Aki szerint a free spoty jobb, mint a 720p tecsőn, annak mindegy mit hallgat.
White fül matters!
96kbps bőven elég amúgy egy FullHD film élményhez. Egy Bhrams nem fog jól szólni bármilyen losslessben. De igazából a bármilyen húros hangszer és a cin is megszenvedi a tömörítést. Szóval még egy Tool is zavaró a 320as tömörítéssel, ha a studio füles van rajtam a Marantzból kiezetve.
Ha utcán egy BT füles van rajtam és a villamoson hallhatok zenét, oda meg felesleges a 160kbps -nél jobb.
Oda a Spoty nem jobb minőség, hanem jobb szolgáltatás! Kényelmes, egyszerű, gyors.
Ha elektronikus zenét hallgatsz, akkor hiába jó a zene, de egy Infected Mushroom ugyan olyan jól szól 192-ben, mint, mint 320-ban. Egy Sterbinszky meg 160-al is ugyan az.
Nincs ezzel gond. Én is hallgatok ezt is azt is. Most éppen sajnos csak 320ban megy a Tool a munkahelyen, de otthon megvan a CD és az LP is. Az igazi vájt fül meg szallagot hallgat a digitális korlátozás helyett, vagy elő zenét egy arra kialakított helyen.
Jöhet a lepontozás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!