Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért olyan népszerű a retró...

Miért olyan népszerű a retró rádió miért hallgatják annyian, illetve miért nincs egy normális rádió sem Magyarországon?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok amúgy férfi de én már vagy 10 éve amúgy sem hallgatok rádión zenét közvetlen, arra ott van a youtube stb, zene streaming szolgáltatás stb!

Csak amikor pl anyámnál vagyok ott ez szól általában meg a buszon is, amúgy vidéki vagyok!

Szóval csak azt nem értem hogy, mitől ilyen népszerű ez a rádió értem hogy retró meg stb gondolom én fiatal vagyok idősebbeknek más az ízlése, meg régi emlékeket idézhet fel gondolom, de nem akarok ezért senkit sem megbántani anyámnak sem mondom,hogy ez meg az stb, csak engem idegesít hogy ha pl a buszon nem dugom be a fülhallgatómat amin a saját zenéimet hallgatom akkor azt kell halgassam és nekem ezek eléggé hát nem is tudom, úgy érzem magam mintha tényleg azokban az időkben lennék olyan lehangoló legalábbis számomra, de már több kortársam is megjegyezte ezt főleg hogy falu stb eleve elmaradott, idősebb emberek gondolkodása sem összeegyeztethető a fiatalokkal, nem jönnek ki főleg a legtöbb!

A másik meg az hogy ugye ez a leglátogatottabb ugye nagyon másik nem is nagyon van ez az egy kereskedelmi rádió ez előtt ugye volt a class FM még az is vállalhatóbb volt mint ez, a műsorok is jobban voltak rajta amúgy, de ha már más nem akkor én inkább atkapcsolnánk a Petőfi rádióra vagy esetleg a rádió 1 már ahol van mert az utobbi nem minden körzetben van még aki pl annó szerette ám morning show-ot az sem kapcsolt az a rádió 1 re miután oda kerültek Balázsék szóval nem értem!

Még annyi hogy ugye egy aktuális rádióban ugye mindig cserélődnek a zenék stb éppen aktuális stb de nem hiszem el hogy pl akik hallgatják ezt a rádiót és hogy a retró zenék között csak összesen az a 10-15 szám van már amit játszanak amióta elindult kb 3 éve nem hiszem el huhy aki retró rajongó is pl nem unja megy hogy kb mindig ugyan az a zene pörög éveken keresztül ez azért elég vicces az meg pláne hogy leghallgatottabb, főleg úgy hogy ne tudj megújulni volt olyan nap is amikor anyámnál voltam hijy egy nap 1 zene 3× is lemegy!

És azt leszögezem hijy ezzel nem vitatkozni akarok mindenki azt hallgat amit akar de az hogy nincs egy normális rádió ahová a toplisták kerülnek stb az elég égő hijy pl most feltételezem hogy egy nagyobb városban talán ez szól munkahelyeny étterembe, cukrászdában, szóval értitek nem biztos hogy ez mindenkinek jó hangulatot vált ki ha pl Zalatnai cinit kell hallgatnia pl egy idősebb ember is miért nem nyitott pl az új zenékre stb így nem is ismeri őket és azt gondolja hogy a mai zenék rosszak!

Ennyi lenne még még az hogy ezzel nem akarok leszolni semmilyen korosztályt vagy stílust stb de értitek hogy mire akartam kijukadni, legalábbis remélem!

2020. júl. 25. 21:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igen lehet hogy az is eléggé beszűkült zene terén a Magyar ember, de szerintem inkább ez is csak az idősebb korosztályra jellemző, persze nem azt mondom hogy ez fiatal mindenben képben van a mai zenei téren mondjuk engem mindig érdekelt a zene, most már nem igazán, de régebben jobban!

Na igen de azt sem értem hogy akik azt mondják "a régi zenék voltak ám csak jók" most oké értem nekik akik ugye azt a rádiót hallgatják inkább idősebb korosztály vagyis biztos vagyok benne fiatalok már nem rádión hallgatnak zenét, na jót nem azt mondom hogy egyáltalán hanem nem jellemző ők inkább már neten hallgatnak zenét, de gondolom idősek is használják erre a netet hogy megkeresse a neki tetsző zenéket ugye amit a retrón halott pl vagy gondolom, anyám is ez a korosztály pl ugye amikor itt hall egy zenét akkor mindig mondja, hogy jaj ez jó régebben ezt hallgattuk közösen barátokkal stb, de ezt sem értem mert ugyan úgy amikor én voltam tizen éves akkor is mikor össze gyűltünk ugyan úgy barátokkal est szóltak az akkori slágerek, én most ezeket mégsem mondok ha meghallom hogy jujj de jó, de oké persze értem a különbséget, azt már akkor is olyan volt mint most nagyon ilyen mainstrem, amit mai fejjel már akkor sem hallgatnak vagy hallgatok, ha az ismerőseim azt mondjak ez nagyon jó!

Amúgy bele hallgattam a rádió 1 illetve Petőfi rádióba kíváncsiságból, mint mondtam én sem hallgattam soha rádiót csak ha valaki hallgatta illetve hallgassa vagy ha valahol szól és nincs más választásom és itt inkább igen nagyon ilyen mainstrem megy de inkább az szerintem mint ha újra vissza mennénk időben a szocializmusba illetve rendszerváltás előtti időben jóval, mert ez a rádió ezt a hangulatot idézi, de akkor ezek szerint, mást nem zavar csak engem, amúgy a mainstrem nem is van nagyon gagyi pl dance monkey, vagy ilyen idétlen vinnyogós hülyeségek amit a tiktok ról is imert zenék lettek az meg eleve egy fertő, plusz értelme sincs megöli az ember egyediségét illetve kreativitását, még érdeke illetve viccesnek sem mondanám van akit leköt nagyon akit lehet úgy vonszolni kötéllel a nyakán aztán arra cibálják őket mint a birkák ahová akarják, Google fordítós, még az a koporsós idiótaság először sem volt vicces de az 5000. Videónál már már ajj, azt sem értem akik ezt lapozzak mit lát benne amúgy sem Facebook-om sem Instagram-om nincs ilettve van de nem használom egyiket sem mert a Facebook is egy idiótaság lett 2010 ben még oké volt mikor regisztráltam most már egyáltalán semmi értelme viccesnek mondott képek memémek elvesztegetett idő sok hülye favicces videó! Az egyetlen ami oké az a youtube mert oda azért idő energia még kreativitás is kell egy videóra ott mindenki megtalálja a neki való személyeket Facebook őt amúgy meg csak lapozgatni sem szoktam számomra annyira érdekeltek, akkor már inkább kicsit Instagram-ot használom nagyritkán!

Egyébként én nagyon disco-ba sem jártam mert ugye kis falunk lakok 1000 fő sincs kb egyszer kétszer lecibáltak ismerőseim, de soha nem volt türelmem az ilyen nagyarcú, allmenő, egypofonos kis nyomorultakhoz!

Amúgy erről a retró dologhoz még csak annyirt, hogy ez mindenhol így van itt ugye falunk buszon, boltba, kávézóba, itt ott, de városban is így van?

2020. júl. 29. 16:55
 12/14 anonim ***** válasza:
Te grafomán vagy?
2020. aug. 21. 14:04
 13/14 anonim ***** válasza:
16%
úgy vettem észre, hogy a Retrot zömében olyan beszűkült emberek hallgatják, akik a mai zenék közül csak a mainstream xarokat ismerik, ezért ahelyett hogy keresgélnének, a Retrora kapcsolnak, „há mer régen még vótak jó zenék”.
2020. szept. 2. 15:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Ahogy a 10-es is írta, a magyarok zenei ízlés meglehetősen beszűkült, az igénytelenebb idősek meg tényleg semmit nem ismernek, csak a retro zenéket meg mainstream mai zenéket, így a a retro-ra szavaznak.

Egyébként nekem is rohadtul elegem van belőle, egész délelőtt hallgathatom az irodában.

Minden előadótól 1-2 számot nyomatnak évekig, raádásul rendkívül szűkös palettáról.

A műsorvezetőket meg inkább hagyjuk. A kivénhedt, buta Bochkor idétlenkedés, Piros vagy meg többieket.

2023. szept. 19. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!