Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tudnátok segíteni gitárral...

Trashboy kérdése:

Tudnátok segíteni gitárral kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elszeretnék kezdeni gitározni, pontosabban elektromos gitáron szeretnék játszani. Mivel még soha nem gitároztam ezért elég tanácstalan vagyok gitárválasztás terén. Jelenleg két gitárt nézegetek csak nem tudom, hogy melyik érné meg jobban. Az egyik a Fender squier bullet stratocaster lenne ami kb 47000ft a másik pedig a Yamaha pacifica-012 lenne 60-70000ft-os árával. Szerintetek melyik lenne jobb egy kezdő gitárosnak? Videók alapján a yamahának szebb a hangja de hogy most ezen kívül jobb e másban ahhoz nem értek. Plussz még egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen gitár kombót vegyen egy kezdő? (Nem fogok vele fellépni sehol sem, csak otthon szeretnék játszani magamnak, úgyhogy nem kell nagyon profi eszköz.) A gitárra meg a gitárkombóra összesen nagyon max. 80k lenne a keret.

2020. júl. 20. 01:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Yamaha egyértelműen
2020. júl. 20. 06:59
 2/6 anonim ***** válasza:
23%

Én egyelőre nagyon kezdőknek a sima klasszikus gitárt vagy a yamahának az akusztikus gitárját ajánlanám. Könnyebb lefogni a húrokat az alapokat tökéletes megtanulni, gyakorolni vele. És fél év után, amikor már túl vagy ezeken, akkor vegyél ilyet szerintem. (De, ez csak az én tanácsom)

Nekem egy rock banda tag ajánlotta a fellépésük után.

De, ha mindenképpen ezek közül szeretnél választani, akkor a Yamaha.

2020. júl. 20. 10:07
 3/6 Mojjo ***** válasza:
72%

@2: Az a rockbanda tag vagy ugratott, vagy részeg volt :)

Egy klasszikus gitárnak jóval szélesebb a fogólapja, mint egy elektromosnak, plusz nem rádiuszos, nem görbült, mint egy elektromosé. A húrtávok jóval nagyobbak, a húrok jóval vastagabbak, az érzetük is tökmás. Ha valaki elektromoson akar játszani, a lehető legrosszabb választás olyanon kezdeni. Ami meg az akusztikust illeti, gondolom fémhúros akusztikusra gondolsz. Annak a nyaka kb olyan, mint egy elektromosé, de a húrokat lefogni meg pont hogy tipikusan nehezebb, nem pedig könnyebb, mint elektromoson.

De ami szerintem a legfontosabb, teljesen tökmindegy, melyiken milyen nehéz lefogni a húrokat. Ha valaki nem öt éves, akkor le tudja fogni mindegyik fajtáét, öt évesek meg nem írogatnak úgysem ide.

A kérdező kérdésére: Yamaha. De még jobb lenne egy használt hangszert beszerezni. Pl egy Yamaha Pacifica 112-őt.

2020. júl. 20. 10:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Még jöhetnek a válaszok, viszont valaki tudna a másik kérdésemre is válaszolni? Milyen gitárkombót érdemes vennie egy kezdőnek? Ha lehet ne legyen túl drága.
2020. júl. 20. 12:56
 5/6 anonim ***** válasza:
66%
Megfordult a fejem a nyakam körül...:D Már hogy lenne könnyebb az akusztikust lefogni? Jóval magasabb a húrtáv, mint az elektromosnál, ennyivel nehezebb, ezen kívül nincs más különbség, könnyítő tényező meg pláne. Még csak azt sem lehet mondani, hogy halkabb, mert az elektromos akár működhet fülessel, ami a lehető leghalkabb...
2020. júl. 21. 14:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Használtal jobban járnál, és ezek közül szerintem a Yamaha jobb. Erősítőből meg mondjuk egy Marshall mg15
2020. júl. 21. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!