Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan lehet rákeresni egy...

Hogyan lehet rákeresni egy zeneszámra, ha egy filmben hallom?

Figyelt kérdés

Van, hogy 30 évvel ezelőtti filmben megtetszik egy dal, de az előadójára képtelen vagyok rákeresni.Tudnék is mondani ilyet,például a Rambo első részében, ami a film végén elindul egy kellemes nyugtató dal.Előadója számomra ismeretlen.Elmondaná valaki, hogyan tudnék lépésről lépésre rákeresni?

Köszönöm!

2020. júl. 13. 18:39
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Legyen shazamod,ha jön a dal,felismeri.
2020. júl. 13. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Van ilyen gyűjtő adatbázis oldal, ahol rákereshetsz, például tunefind.com:

[link]

Vannak filmes adatbázisok is, ahol sok esetben fel van sorolva az elhangzó dal, például imdb.com adatlapon:

[link]

Vagy rákeresel: film neve + soundtrack, film neve + OST

2020. júl. 13. 18:51
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Felmész az imdbre és ott fenn van. Vagy pedig a film végi credit rollon is fel lesz tüntetve.
2020. júl. 13. 18:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A filmekben a zenéknél én úgy szoktam csinálni, hogy megvárom a film végét, mikor a sok név van leírva. Ha azok végig mentek, utána leírják a zenéket is. Szerintem kötelező is nekik feltüntetni. Sok jó zenét ismertem így meg :)
2020. júl. 13. 21:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Minden stáblistában szerepel a soundtrack, kivétel nélkül, szóval még akkor is elég egyszerű megtudni, ha nincs fent imdb-n.
2020. júl. 14. 05:07
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igy sok zene előadóját is megtaláltam, azonban csak ez az egy film fogott ki eddig rajtam, amiben 4-5 dal szerepel.Egész jó kis kellemes dalocskák, de még a Shazam se ismeri fel ezeket, azzal is próbáltam.Azokon is megnéztem, amit linkeltetek, de ott se nagyon van találat.

Tessék:

[link]

2020. júl. 14. 14:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy nem érhető el a videó, akkor itt a film cime:

Poising inspired by three real story

1:35:57

2020. júl. 14. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!