Mennyi pénzt kell körülbelül költeni egy átlagos rock/metál album elkészítésére és kiadására, ha egy ember készítenék az egészet?
A stúdió kialakítását, a hangszereket, a programokat is és mindent beleértve...
Ugyanaz az ember játszana az összes hangszeren, Ő lenne az énekes is és Ő is masterelne.
Most azt hagyjuk, hogy ez mennyire reális...
Az érdekelne, hogy mi, mennyiből jönne ki...
Ha olcsóbb, de pont hogy már vállalható hangszereket benne, stb.
Tudom, hogy nem egyszerű kérdés, ezért csak úgy nagyjából érdekelne..
Előre is köszi!
Kedves Kérdező!
A zene nem mosógép, ami minden háztartásba kell és pár évente vesznek másikat. Tehát ne képzeld, ha bárhol is megosztod a bármilyen cuki zenédet, abból pénzt kereshetsz. Pénz abból van, ha nyomja a rádió, mennek a koncertek. Lemezeladásból ma már nem lehet megélni. Ha lenne bármi rálátásod az egészre, akkor a kérdés sem született volna meg. Hogy lehet ilyen csacsiságot képzelni, hogy majd a neten pénzt kereshetsz a zenéddel? Szép dolog álmodozni, de inkább egy kazánfűtői tanfolyamot javasolnék-ára kábé 2-300ezer Ft-ami hat hónap után hoz havi 2-3százezret.
"Lemezeladásból ma már nem lehet megélni"
Én nem akarok ebből megélni, sőt profitot sem szeretnék.
Annak örülnék, ha a ráfordított összeg egy része, évek alatt visszajönne... De semmi több.
Már miért ne lehetne a neten pénzt keresni zenével?
A youtube fizet a reklámok után, lehet pénzt kérni a feliratkozások után is, létezik patreon is.
A Spotify is fizet a hallgatottságok után, stb.
Igen, és nekik a koncerteikből millió dolláros bevételeik vannak... Én erre nem vágyom, nem ez a cél.
Amúgy az albumokból és streamingből is rengeteg pénz jön, csak ennek nagy részét a kiadó viszi el.
A kérdésedre válaszolva :
Semennyire sem reális. Főleg, hogy (a valaszaidbol ítélve) hobbi szinten akarod űzni.
Az előttem szólók már leirtak a választ.
Az ésszerű megoldás, hogy készítesz házi felvételeket,demokat. Majd ha azzal megvagy és komolyabban szeretnéd mégis megorokiteni, akkor már érdemes stúdióba vinni szakemberekhez. Ez egy külön szakma. Szóval akik ezt csinálják profi szinten, gondolhatod, hogy egy jopar aktív gyakorlati év mögöttük van.
Azért mert fel akarsz venni mondjuk 1 metál lemezt, stúdió eszközökre költeni jó nagy ostobaság lenne.
És igen, a zenélésből nem lehet megelni, ha csak nem világsztár vagy. Arra meg bocsi már, hogy ilyet írok, de elég csekély az esély. Magyarországon meg a csóri nép nem értékeli ezt a műfajt. (altalanossagban beszéltem).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!