Az alábbi énekesektől, rapperektől és bandáktól mik a kedvenc zenéid? Kiket hallgatsz közülük?
Kiválogattam pár előadót ilyen-olyan kérdésekből, ha valakit el vagy kétszer írtam, akkor sorry xd
Lil Peep
Tyler the Creator
Wallows
Joji
The Neighbourhood
Freddie Dredd
Billie Eilish
Conan Gray
Brockhampton
Khalid
Kali Uchis
Lorde
Frank Ocean
Jamala
Monica Naranjo
Nina Hagen
Poets of the Fall
Christina Perri
G.E.M
Ashes Remain
Starset
Two steps from hell
Parno Graszt
Halsey
Bebe Rexha
Király Viktor
Király Linda
Kelly Clarkson
Frank Sinatra
Kida
Avril Lavigne
Skillet
Slipknot
Lacuna Coil
Cher Lloyd
Taylor Swift
P!nk
Harry Styles
Melanie Martinez
Kaleo
Cyndi Lauper
The Connels
Eiffel 64
Lemon Tree
Mayhem
IZ
Red Hot Chili Peppers
Metallica
Boris Brecha
Nox
WAR*HALL
The Beatles
Dr. Dog
Tame Impala
Imagine Dragons
Welshly Arms
Twenty One Pilots
Valley of Wolves
The Score
Elvis Presley
Ben E. King
Louis Armstrong
Queen
Ariana Grande
Lady Gaga
Manuel
Akph
Megan Thee Stallion
Lana Del Rey
Shawn Mendes
Ed Sheeran
Justin Bieber
Angelina Jordan
Dalriada
Poppy
Oranssi Pazuzu
Charli XCX
Freddie Gibbs & The Alchemist
Infected Rain
Arch Enemy
Gojira
Insomnium
In This Moment
Lacuna Coil
Shining
Evanescence
Kreator
Devin Townsend Project
Nightwish
The Velvet Underground/Lou Reed
Captain Beefheart & His Magic Band
Radiohead
Pink Floyd
David Bowie
Joy Division
Miles Davis
Talking Heads
Pixies
Dinosaur Jr.
The Jesus and Mary Chain
Can
Neu!
The Smiths
Sex Pistols
The Rolling Stones
Blur
Black Sabbath
Crystal Castles
Death
Boris
Led Zeppelin
Kanye West
Death Grips
The Microphones
Björk
My Bloody Valentine
Slowdive
Ride
Lush
Aphex Twin
Sonic Youth
Ramones
Guided By Voices
Guns N' Roses
Alice in Chains
Boards of Canada
Portishead
Massive Attack
Car Seat Headrest
Pavement
The Cure
Siouxsie and the Banshees
Suede
Arcade Fire
John Coltrane
King Crimson
The Beach Boys
Grimes
death's dynamic shroud.wmv
Linkin Park
Fall Out Boy
Puddle Of Mudd
Bad Wolves
John Mellencamp
Tree Days Grace
Thousand Foor Krutch
Endgame
All Good Things
Jonas Brothers
Elle King
Green Day
Jason Mraz
Muse
Citizen Soldier
Eurythmics
Sublime
The Lovin' Spoonful
ZAZ
Michael Jackson
Sia
Adele
070 Shake
100 gecs
2 Chainz
Angel Olsen
ASAP Rocky
Anderson.Paak
Benny The Butcher
Brockhampton
Chance The Rapper
Chief Keef
Clipping
Danny Brown
Daughters
Death Grips
Denzel Curry
Duckwrth
Earl Sweatshirt
Eminem
Freddie Gibbs
Future
Gucci Mane
Injury Reserve
J.Cole
Joey Badass
Kendrick Lamar
Lil Ugly Mane
Lil Wayne
Mac Miller
Maxo
Maxo Kream
Madvillain
Nipsey Hussle
Porridge Radio
Pusha T
Run The Jewels
Saba
Saint JHN
Schoolboy Q
Travis Scott
Vince Staple
Westside Gunn
Weyes Blood
Lewis Capaldi
Omega
Máté Péter
Neoton Família
KFT
Első Emelet
Szűcs Judith
Koncz Zsuzsa
ABBA
Modern Talking
Boney M.
Alphaville
Sandra
C. C. Catch
Belinda Carlisle
Michael Jackson
Europe
Madonna
Baby Sisters
Crystal
V-Tech
Zanzibar
Groovehouse
Unique
Lola
Cornershop
AURORA
Grace VanderWaal
Mitch Murder
Bikini Kill
AWS
Dance With The Dead
Dir En Grey
Pokolgép
Freddie Gibbs
Dax
D12
Childish Gambino
Terror Reid
Foster The People
Rihanna
Florence Welch
Allie x
Fazerdaze
Girl in red
Fiona Apple
Birdy
Rag'n'Bone Man
Cigarettes After Sex
Jessie Reyez
Camila Cabello
Barns Courtney
Blue Stahli
Finneas
Lil Peep - Awfull Things, Spotlight, Holywood Dreamin,
Tyler The Creator - Earthquake
Joji - Sanctuary
Lorde - Royals
Cyndi Lauper - Girl just wanna have fun
Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine
Massive Attack - Angel
Linkin Park - Nobody's Listening, Shadow Of The Day
Chance the Rapper - No Problem
Mac Miller - Get Up, Smile Back, Best Day Ever
Omega - Álmok Koldusa
KFT - Afrika
Alphaville - Forever young
Foster The People - Pumped up Kicks
2.es vagyok. Bocsi ne írtam le a kedvenc zenéim tőlük szóval itt vannak.
Wallows:
Scrawny
OK
Pleaser
1980 Horror Film
Are you bored yet?
Treacherous Doctor
Ed Sheeran:
I see fire
Castle on the hill
Perfect
Photograph
Happier
Köszi mindenkinek!!!
Amint látom szegény MJ-t kétszer írtam.
Slipknot:Minden korszak tetszik, bár a kedvenc az IOWA és a szürke album.
Lacuna Coil:Nem rossz együttes, de viszonylag egyszerű zenét játszanak szóval nem tartoznak a kedvenceim közé.
Mayhem:Csak az első albumukat szeretem, Dead szövegei, Euronymous gitárjátéka korszakalkató volt.
Metallica:Igazából a 3 rosszul sikerült és a Hardwired album kivételével az összes számuk a kedvencek között van.Bár nincs ott a legkedveltebb együtteseim között de nagyra tartom őket.
Lana Del Rey:Számomra egyetlen modern popénekesnő aki képes volt megfogni, szerintem nagyon jó hangja van, azonban csak a Born To Die albuma tetszik.
Arch Enemy:Nem tartom kiemelkedőnek, néha napján hallgatom őket, ennek oka hogy a Melodic Deathmetal alapvetően kiszámítható, de szövegeik egész jó.
Korai időszakukban még elég agresszív zenéket is raktak, már sivárabb albumokat adnak ki.
Gojira:Új albumuk(Magma) sima progresszív metal, elhagyva a Death metal jellegzetességeit, véleményem szerint simán az egyik legjobb lett a stílusban.Előtte lévőket annyira nem ismerem, de jó technikás deathmetal szóval rossz nem lehet.
Insomnium:Kicsit más kávéház mint az Arch Enemy, hangulatosabb zenéik vannak amik nehezebben is megfogadhatóbb, de ez is melo death-ből adódva nem elég komplex számomra, nem köt le.
Kreator:Egyik kedvenc Thrash Metal együttesem, akikről elmondható hogy mindig jó munkát adtak ki a kezükből, erős albumok egytől-egyig.
Nightwish:3 korszak, ami teljesen különböző de számomra egyike azon power-szimfonikus együttesnek ami nem egy kaptafára csinálja a zenéit, így eléggé leköt és elgondolkoztat, de ezek mellett szórakoztató is.
Pink Floyd:Csak a nagybetűs albumaikat ismerem, mivel előbb hallgattam a Dream Theater/Opeth/Tool triót így olyan sok újdonságot nem tudott okozni számomra, néha elhallgatom a holdas albumot de azon kívül nem vált ki belőlem komolyabb érzelmet.De minden esetre a listán ők játsszák a Death mellett a legigényesebb zenét.
Sex Pistols:Izig-vérig Punk mint a Ramones, végigfutottam őket, nem a kedvenceim de ha Punk akkor mindenképpen rájuk esik a választás.
The Rolling Stones:Jobb albumokat meghallgattam, igazából elég időtálló anyagok de szerintem túl alapok is egyben, amit mintha már halottam sok-sok kései együttestől így nem ragad már meg.
Black Sabbath:Nélküli nincs metalzene az tény, az első 5 albumuk kedvenceim között van, hihetetlen amit műveltek a 70-80-as években.
Mind énekes, mind zenész oldalról, a Heaven and Hell csak hab a tortán.
Death:Szerintem az egyetlen együttes akinek minden egyes albuma hallgatói és kritikus oldalról is elismert.Véleményem szerint ők egyszerre játszottak igényes és zúzós zenét, új műfajt alkottak.Sound of Perseverance albumnál nem sok jobbat hallottam.(talán a Metropolis PT2)
Led Zeppelin:Pár alap albumot futottam át, jó riffeket játszottak és szép balladáik vannak de kb. ennyi maradt meg.
Ramones:Hasonló mint a Sex Pistols esetén.
Guns N' Roses:Őket azért szeretem mert Slash-nek nagyon jó gitárjátéka van, nem a legtechnikásabb de mindig felismerni és elég hallgató barát is.
A többire nem térnék ki, sem Axl-el hangja, sem a szövegek minősége nem tűnik számomra kiemelkedőnek.
Alice in Chains:Legtöbb albumukat meghallgattam, tetszenek azok az egyszerű mégis erőteljes riffek amiket jásszanak, a szövegek, a Grunge eszme amit képviselnek.(mégsem olyan módon mint a Nirvana, hallgatom őket de szerintem közel sem olyan jók mint amilyennek tartják)
King Crimson:Első progresszív metal album az ő nevükhöz fűződik, a Pink Floyddal ellentétben első pár albumnál is leesett az állam, nagyszerű zenészi háttérmunka, szövegek, minden.
Csak éppen a lélek hiányzik belőle számomra, ezért nem a kedvenceim.(bár ez szubjektív)
Linkin Park:Első metal együttes amit hallgattam, néha előveszem az első 2 albumukat de túlléptem rajtuk.
Tree Days Grace:Ha kicsit nehezebb helyzetben vagyok, és elér a depis érzés akkor rájuk kerül sor.Egyszerű mégis erőteljes zene, a szövegek nagyon jól együtt éreznek, szóval szerintem ők ilyen téren teljes mértékben rendben vannak.
Green Day:Amit mostanság kiadnak azt nem tenném a Green Day név alá, de minden esetre amit letettek nem veheti el tőlük senki.Nagyszerű albumokat adtak ki, amiket szeretek is de főleg az első 3-mat.
Sia:A listán számomra a legmeghatározóbb zenész, ha ő nincs nem hallgattok sem zenét, illetve hangszert sem fogok.Colour The Small One szerintem az egyik legalulértékeltebb alkotása, a mai dream-pop alapjai bent vannak rengeteg folk hangszeres játékkal.Bár mostanság nagyon mainstream irányba fordult, annak ellenére az egyedisége fent maradt.
Új albumai között még a 1000FOF ami egész jó lett, de már a következő illetve az LSD-s közel sem hozta a tőlem elvártakat.
Kicsit hosszúra sikeredett, de elég gondolatébresztő volt.
Avril Lavigne: Rock N Roll
Skillet: Legendary
Thousand Foor Krutch: Be Somebody
Slipknot: Unsainted
Lacuna Coil: End Of Time
Cher Lloyd: Want You Back
Taylor Swift: Sparks Fly
A többit nem ismerem, max hallásból.
Akiket hallgatok:
Kelly Clarkson
Bebe Rexha
AKPH
Avril
Taylor S.
Pink
Harry Styles
A Tame Impala csak Ismerős
Imagine dragons
The score
Ariana néhány száma
Lana Del Rey
Ed Sheeran
Jonas Brothers
Jason Mraz
Sia
Adele
2 Chainz
ASAP Rocky
Anderson.Paak
Chief Keef
Danny Brown
Eminem
Future
J.Cole
Joey Badass
Kendrick Lamar
Lil Wayne
Pusha T
Travis Scott
Dax
Childish Gambino
Rihanna
Jessie Reyez
Zenék, amik eszembe jutnak: Travis Scott x Kris Wu Deserve
J.cole KOD
Avril utolsó 2 albuma.
Taylor Swift utolsó albuma. (lover)
Sia karácsonyi albuma
Eminem Rap God, valamint a Logiccal közös dala.
AKPH Kodein, valamint várom a nem soká érkező Saiid szólókat.
Jonaséktól a sucker
Bebe Rexha- call my name és psycho
The Score champion
Nem túl jó a zene memóriám, csak utazásnál hallgatok zenéket mp4-gyel, de ezek az előadók, akiknél rémlik, hogy töltöttem már le tőlük valamit. :D
Tyler, The Creator - New Magic Wand
Billie Eilish - wish you were gay
Joji - Love us again (kiadatlan)
Frank Ocean - Chanel
Frank Sinatra - That's life
Mayhem - The Dark Past
AKPH - Akkezddet
Death Grips - On GP
Asap Rocky - Canal ST
Run The Jewels - oh la la
Chance The Rapper - Juice
Earl Sweatshirt - Off top
Eminem - Rock Bottom
Most valamilyen bizarr elégedettség fog el, látván, hogy legalább ötven előadó tőlem származik.
Oranssi Pazuzu - Ők egy finn pszichedelikus poszt-black metalzenekar. Rossz lemezt idáig még nem adtak, viszont szerintem az utolsó kettő albumuk a legjobb, sokkal letisztultabban ötvözik a Can-féle krautrockot,
a Reich-féle minimalizmust és a space-pszichedeliát, mint az első négy album. Kedvenc lemez: Mestarin kynsi (2020)
https://www.youtube.com/watch?v=Y_LZ99hqLQ8
Charli XCX - Ő a PC Music egyik üdvöskéje. A 2016 előtti dolgai nem túl érdekesek, hol sablonos rádiópop, hol sablonos "pop-grunge" volt, viszont azután úgy döntött, hogy az experimentális pop felé veszi az irányt és csatlakozott A.G. Cook PC Music kollektívájához Mióta ő, illetve SOPHIE a producere a zenéinek, Charli lemezei fényévekkel megelőzik bármelyik rádióban hallható mainstream popénekest izgalmasság és innováció tekintetében.
Kedvenc lemez: Pop 2 (2017)
https://www.youtube.com/watch?v=UzgNAwM2o7M
The Velvet Underground/Lou Reed - Róluk kifejezetten nehéz bármi olyat mondani, amit nem mondtak volna el az elmúlt ötven év folyamán: "minden idők legnagyobb hatású zenekara", "az első alternatív rockzenekar", "a punk és az underground gitárzene megteremtője" stb... Ez természetesen mind igaz. A hatvanas évek második felében, miközben virágkorát élte a hippi-rock, ők négy lemezen, zajos garázsgitárokkal, minimalista dobbal és énekkel, plusz a korhoz elképesztően sokkoló szövegekkel (heroin belövés, transzfesztiták, elrontott lobotómia stb...) megteremtették az elmúlt ötven év összes alternatív gitárzenéjének az alapját. Legyen szó posztpunkról, shoegaze-ről vagy grunge-ról, az mind visszavezethető hozzájuk. Az első kettő lemezük zajosabb, kísérletibb, az utolsó kettő már inkább a rádióbarátabb rockzenéhez közelít, de Lou Reed szövegei természetesen továbbra is befogadhatatlanok egyesek számára.
Kedvenc lemez: White Light/White Heat (1968)
https://www.youtube.com/watch?v=uqAN9Ox2Stw
Captain Beefheart & His Magic Band - Hát, ööö... Képzelj el egy pszichopata, diktátorhajlamú blues énekest, aki dadaista versek szövegeit üvöltözi lehetetlen ritmusokra és garázsos, primitív gitárokra. Persze egyértelműen ezek a legjobb dolgai, a hetvenes évek közepén kiadott néhány vészesen soft rocklemezt is, kerülni kell őket mint a pestist.
Kedvenc lemez: Vagy a hagyományosabb Safe as Milk (1967), vagy a tudatmódosítással felérő Trout Mask Replica (1969)
youtube.com/watch?v=NZFG1yAxjdQ (Próbáltam még a legkönnyebben befogadható számot linkelni az albumról)
Radiohead - A kritikusok és music nördök közötti közmegegyezés szerint is az elmúlt harminc év legnagyobb hatású gitárzenekara. Egy sablonos Pixies/Dinosaur Jr. tributelemeznek megfelelő bemutatkozással kezdtek (az életmű egyetlen rossz albuma), majd a második és harmadik lemezük (The Bends és OK Computer) már a legjobbak közé emelték őket, sötét és melankolikus, gyakran paranoid gitárzenéjükkel. Azután új korszak kezdődött és elkezdték a Warp Records IDM-előadóitól inspirálva posztrockosítani a zenéjüket, rengeteg ambient és glitch hop beemelésével. Később készült letisztultabb és experimentálisabb lemezük egyaránt, de még mindig izgalmas, bármit is csinálnak.
Kedvenc lemez: Kid A (2000)
https://www.youtube.com/watch?v=svwJTnZOaco
Pink Floyd - Az elején le kell szögezni: a Pink Floyd valóban innovatív és ebből kifolyólag a zenetörténelem egészét talán egyetlen értékes korszakuk még 1973 előtt véget ért. Addig viszont tényleg előremutató, pszichedelikus space rockot játszottak, néhány akkori számuk ma simán posztrocknak is elmenne. Aztán 1973-ban áttértek egy letisztultabb, rádióbarátabb útra, de 1977-ig egyértelműen jó lemezeket adtak ki, viszont az art punkos Animals után már minden sablonos arénarock lett, "nagyon nagy és nagyon mély" mondanivalóval.
Kedvenc lemez: The Piper at the Gates of Dawn (1967)
https://www.youtube.com/watch?v=xaK4r0pQaJ0
Folyt. köv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!