Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik hangfajtába tartozok?

Melyik hangfajtába tartozok?

Figyelt kérdés
A legmélyebb hang az A3, a legmagasabb a G4 amit kényelmesen ki tudok énekelni, onnantól váltok fejhangra.

2020. jún. 12. 08:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A kulcsszavakból ítélve gondolom nő vagy. Ha így van, mezzo vagy. Ezen belül is vannak altípusok, de ahhoz hallani kéne a hangod, hogy meg lehessen mondani.
2020. jún. 12. 08:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mezzo, viszont ha igaz, amit írsz, akkor nagyon kicsi a hangterjedelmed. Egy oktáv szinte semmilyen dalhoz nem elég.
2020. jún. 12. 16:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Valóban inkább mezzo.

És az is igaz, hogy ez nagyon kevés. Bár gondolom se beénekelve nem voltál, se nagyon fejlesztve nem volt.

Nekem altosként egy sima kórusban, tulajdonképpeni előképzettség nélkül is több, mint 2,5 oktávot kell tudnom énekelni.

Leánykar vagyunk, így az alt néha a vegyeskar basszus szerepét tölti, így indokolt a viszonylag mély, tenorfekvések éneklése is.

Ha pedig kiegészülve a vegyeskarral énekelünk, akkor a normál alt/mezzo magasság kell.

Egyébként ez a fejhang, mellhang, török hang stb váltása mindenkinél megvan. Ezt is lehet fejleszteni.

Nekem zongoranyelven: kis C-től (beéneklés nélkül kis D-től) kétvonalas A-ig kell tudnom énekelni normál esetben.

Valahol az egyvonalas C és H körül van a váltóhangom, de van olyan mű, amiben már egyvonalas A-nál kénytelen vagyok, különben nem jön ki a futam egyben, megszakítás nélkül.

2020. jún. 13. 08:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Klasszikus énekhez tényleg kevés, de amúgy nem gond a kis hangterjedelem. Hallottam ilyen kicsi hangterjedelmű énekest. Először fura volt hogy hozzá kellett nyúlnia a dalokhoz, de amúgy jó volt hallgatni. Át lehet írni úgy a dalokat, hogy el tudd énekelni, ha pedig sajáton gondolkodsz, azt eleve a te hangodra írják/írod. De az is lehet, hogy tudod még fejleszteni.
2020. jún. 13. 10:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!