Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért van mindenkinek elege a...

Miért van mindenkinek elege a mostani zenéktől?

Figyelt kérdés

Elnézést kérek a kirohanásomért, de ez már nagyon kikívánkozott. Tudom, egy 17 éves tini lány vagyok, ennek ellenére szívesen nyitok a régebbiek felé is, viszont nem tudom megérteni, hogy manapság már nem gyártanak jó zenéket. Régen és a mostani időkben is voltak/vannak ízléstelen és tényleg jól felépített, igazi zenék. A mostani előadók, bár tény nincsenek Pink Floyd, Queen, Metallica, Michael Jackson stb. szinten, viszont azt állítani, hogy 99%-uk tehetségtelen, erős túlzás. Megértem, hogy valakinek azért van elege egy előadótól, mert közhelyes zenéket gyárt vagy az őrült rajongói miatt.

Egyébként ez azért is született meg, mert valaki feltett egy kérdést, miért hallgatnak annyi gyenge hangú mai énekest. Tény, a nagyon mainstream előadók legfelkapottabb zenéiből csak pár jön be, viszont szerintem még tőlük is vannak jó zenék, csak szokás szerint a tömeg nem azokat kapja föl. A nagyszámú tini rajongótáborral rendelkező énekesek fikázását már megszoktam, de olyanok is felvoltak sorolva, akik nem azok, mivel értelmes felnőttek is hallgatják és elismerik a munkásságukat. Az meg hagyján, hogy csak vissza kéne nézni pár koncertfelvételt, és rájössz, hogy igenis van hangjuk és tudnak élőben énekelni, van aki playback, de nem mind.

Tény, sok a szenny a felkapottak között, de nem mind az és manapság is vannak igazi tartalommal rendelkező zenék. De ez régen is így volt, csak most könnyű azt mondani, hogy régebben minden jobb volt, mivel a jobb minőségű dalok és előadók maradtak fent.

2020. jún. 11. 14:46
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Abban egyetértek, hogy most is vannak jó zenék. Lehet, hogy olyan jók is vannak, mint a Pink Floyd vagy a Queen, csak a kutya sem ismeri őket. Sajnos a média csak az igénytelen fost támogatja a zenéből (is), ez a tudatos népbutítás része.
2020. jún. 11. 15:14
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Egyetértek veled, én is jórészt régi zenéket hallgatok, de nem zárkózom el a mostaniaktól.

De ezt megmagyarázni az embereknek nem lehet, olykor még azoknak sem, akik még azt sem tudták, kicsoda Michael Jackson, mikor meghalt 😄

De úgy veszem észre, ezek az emberek nyitni sem akarnak, mert persze, sokkal kényelmesebb szidni a mai elkorcsosult művészeket mint kilépni a komfortzónánkból és utánanézni, kik azok a most alkotó művészek, akiknek a munkái tetszenek. Arról nem is beszélve, hogyha már valamit ez az ember ennyire szid, akkor miért nem alkot ő maga jobbat? Ja persze, mert az is nehezebb, mint szitkozódni 😂 bár most lehet, ez alapján én is olyannak tűnök (nem vagyok).

Szóval, csak sima csőlátás és makacs ragaszkodás ahhoz, hogy régenmindenjobbvót.

2020. jún. 11. 16:03
 3/10 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem Michael Jackson ugyanaz a trash volt ami most is folyik a csapból...

Egy Bon Jovi, Guns n' Roses hasonlóképp csak igénytelenkedett, 1-2 db normális számot leszámítva.

De a Metallica sem a legigényesebb metál zenekar, csupán az egyik legtöbb eladással bíró. (De nekik azért voltak a pocsék albumok mellett, valóban tökéletes, legendás darabok is)

A mainstream az mindig élesen elvállt a minőségtől.

A Pink Floyd egy kivétel, ami erősíti a szabályt, hiszen 100+ millió lemezt adtak el világszerte és nincs egy rossz lemezük sem, csak valamelyik a kiválóbbnál is kivállóbb így egymáshoz hasonlítva éles lehet a kontraszt...

Ma is vannak nagyon jó zenék, csak ma már a rádiós lejátszási listákat jobban a kereslet-kínálat alapján állítják össze, ami a streaming szolgáltatóknál nagyon megy, azt teszik be oda is.

2020. jún. 11. 16:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Illetve ez egy állandó jelenség, hogy amilyen zene az "én időmben volt menő" azt hallgatom, majd ha megváltoznak a trendek és a korszellemhez jobban passzoló zenék kerülnek előtérbe, azt nem fogadom el...

Ez így volt a 60-80's években is, a minőségi progresszív rock és punk feltörésénél is, akiknek ez teljesen új volt és nem voltak fiatalok, azok nem tudták többnyire befogadni...

Előtte ugyanez lejátszódott a jazznél is, az idősebbek nagyrésze csak klasszikus zenét hallgatott és leszólta a jazzt, mondván "rendszertelen zaj".

Azért vannak akik próbálnak ezen a jelenségen felülemelkedni, szerintem sokaknak sikerül is.

2020. jún. 11. 16:30
 5/10 anonim ***** válasza:
35%
Mert gagyik.
2020. jún. 11. 19:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szó ami szó, rendesen teremtik az alacsony igényeket, csak hogy ne kelljen annyira teperniük. Persze, hogy születik jó zene is, ugyanazoktól az előadóktól is, akiknek a gyenge/uncsi darabjait fizetik be a médiába. Ők is emberek, szeretnek jót csinálni. De a megúszás könnyebb megélhetés.
2020. jún. 11. 22:19
 7/10 anonim ***** válasza:
93%

Azért egy Jackson-t trash-nek nevezni, csak mert nem tartozik a stílus körödbe... összehasonlítva egy Beat It-et mondjuk egy Dance Monkey-al, vagy egy Bad Guy-al, vagy egy 7 Rings-el, na az zene volt, az utóbbi 3 meg csak egy 2 perc alatt összerakott ízléstelen valami.

De nyílván már megint itt vannak a popzene = trash felfogású emberek, nem is tudom mire számítottam egy ilyen kérdésnél.

2020. jún. 12. 01:44
 8/10 anonim ***** válasza:
93%

Ennyire nem kéne elfogultnak lenni Pink Floyd-ügyben. Az utolsó nagyszerű lemezük az Animals volt. A The Wall még hallgatható volt, de túlságosan elmentek a plebsnek való stadionrock irányába, plusz a mondanivaló is túlságosan didaktikusan van tálalva. A The Final Cut és ami utána következik már egyenesen hallgathatatlan.

Plusz most ezzel népszerűtlen leszek, de szerintem a Queen sem volt a legigényesebb zenekar. Agyonpolírozott, mindenki igényét kielégítő, mindenféle lázadástól mentes rádióbarát arénarockot játszottak, a sok zeneileg műveletlen egyén meg elhitte (és hiszi a mai napig) hogy a Queen volt az első rockzenekar, ami többtételes számokat csinált, vagy hogy ők voltak az elsők, akik operai elemeket kevertek a zenéjükbe. Nem is voltak jelentős zenekar sem, ha csak azt nem számítjuk, hogy az Imagine Dragons nem létezne nélkülük. A lemezeik többsége meg hármat leszámítva (Queen II, Sheer Heart Attack, A Night at the Opera) jó hogyha három hallgatható számot tartalmaz.

Éppen ezért szoktam nagyot röhögni azon, mikor egyesek akik szerint ma minden zene rossz, bezzeg régen jó volt, mindig a Queent szokták példának felhozni, mint a könnyűzene csúcsa. Nem véletlen, hogy a music nerd körökben már egy jó ideje csak iróniával kezelik az együttest (lewronggeneration és hasonlók).

2020. jún. 12. 22:13
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Régen is volt szar és most is van jó. Csak épp nem a mainstream-ben kell keresni, mert ott valószínűleg csak trágyát fogsz találni, talán pár kivétellel.

A kevésbé híres szinte már "garázs zenekarok" között lehet kincseket találni.

2020. jún. 14. 01:32
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az 1950-es évektől napjainkig bármilyen jó zenét szívesen hallgatok, viszont az utóbbi 7 évben mint ha egycsapásra megváltozott volna a zenei trend! 2013-ig "egymásnak adták a kilincset" az akkor aktuális legújabb slágerek, amik tényleg nagyon jók voltak, azóta viszont elszórtan hébe-hóba jelenik meg olyan szám, ami tényleg jónak mondható!

Mostanában inkább pár kivétellel az egyslágeres előadók korszakát éljük, akikről azelőtt még csak nem is hallottunk, aztán egyetlen egyszer nagyon odateszik magukat egy számmal, ami aztán felkapott lesz, és annak nyereségéből egy életre vígan megélnek!

Na meg ahogy az elején említettem, a trend: azt vettem észre, hogy a popzenék is kezdenek egyre jobban monotonná válni, szóval vagy kezdik elfelejteni, vagy személy szerint Ők (mai dalszerzők, előadók) nem tartják jónak a fülbemászó dallamokat, és ez kezd egyre jobban eltűnni, meg vele a zenei hangulat is! Persze tisztelet a kivételeknek, de én legalábbis ezt vettem észre! 😔

'60-as, '70-es, és '80-as évek zenéi: Retro Rádió, '80-as és '90-es évek zenéi: Sláger FM, 2000-2013 között néztem a Viva TV-t, és bizony mindig sorra jön/jött egy tucat jó zene, viszont mostanság bent a cégnél az étkezőben éjjel-nappal szól a Rádió 1, és amiket hallok zenéket, a 99%-uk annyira monoton és közönbös hangzású, hogy csak nézek magam elé: "Ez mi? Ezek a mai nagy slágerek? 🙄 "

Jó, persze mindenkinek saját ízlése, de engem például semmilyen formában nem érintenek meg!

32/F

2020. jún. 15. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!