Régóta írok és irtam már dalt, mostanában pedig rákaptam az éneklésre és szeretném kipróbálni milyen lenne egy összerakott zeném. Valami olyasmira gondoltam mint például Opitz Barbinak az alapja(nem hallgatom csak a Nincs több romantikát hallottam egyszer és az alapja megtetszett aztán a többit is megnéztem és olyasmi az én ízlésem is.)
Kerestem Youtubeon de egyik sem tetszett és már elég régóta keresek de sehol se találok semmit. Esetleg ha valaki tud valami hasonlót, vagy ha valaki foglalkozik zene írással és segítene nekem akkor azt megköszönném. :)
Vegyél egy szintetizátort, vegyél fel egy ütemet, énekelj, majd próbálj dallamokat játszani rá.
2020. jún. 11. 12:58
2/8 A kérdező kommentje:
Sokszor megfordult már a fejemben, hogy sajátot irjak, de ha lenne rá esélyem, hogy vehetnék barmilyen hangszert akkor nem irtam volna ki a kérdést.
2020. jún. 11. 13:36
3/8 anonim válasza:
Nem kell szintetizátor, elég lehet egy pc meg a full ingyenes Cakewalk, és persze legalább félévnyi kőkemény bénázás folyamatosan rákockulva, mit hogyan könnyű csinálni (youtube angol felirattal főleg). Vannak ingyenes pluginek is, tehát tök legálisan egy irodagépen neki lehet állni.
2020. jún. 14. 17:19
4/8 anonim válasza:
megtanulni saját zenét írni rohadt sok munka, évekbe telik. ha megengedheted, keress egy amatőr producert, aki 5-10e forintért megírja neked az alapot és segít összerakni a kész zenét.
2020. jún. 18. 14:31
5/8 anonim válasza:
Ne vedd el a kedvét, lehet, hogy pár év, és ebben fog kiteljesedni. Jobb is az egyébként, ha fejen belül megvan a komplett mű.
2020. jún. 18. 14:51
6/8 anonim válasza:
eszemben sincs elvenni a kedvét, inkább ellenkezőleg. mellette nyilván tanulhat zenélni, később csinálhatja a saját alapjait, de a tévhitekkel ellentétben ebben a szakmában is sok évig kell tanulni, tapasztalni, hogy az ember ütőképes legyen.
szerintem az most jobban elvenné a kedvét, ha leülne zenélni, rájönne, hogy nem egyszerű dolog és nem tudja összehozni az elképzeld projektjét csak úgy... ezért javasoltam, hogy keressen valakit, aki már ért hozzá, van tapasztalata, együtt megírják a zenéket ahogy elképzelte, közben tanulhat is zenét írni.
2020. jún. 18. 15:06
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, nyugalom a kedvem nem lehet el venni semmitől, elég határozott és kitartó vagyok valamiben amit szeretnék megcsinálni. Azóta már van egy alapom és írtam is rá szöveget már csak a ritmust kell eltalálni és talán fel is énekelhetem :D
2020. jún. 18. 16:19
8/8 anonim válasza:
Embere válogatja, engem pont a megoldásig gorombít, ha falat látok emelkedni magam előtt valamiben, amit tudom, hogy csinálnom kell. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!