Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hol tudom megvenni egy zene/da...

Hol tudom megvenni egy zene/dal jogaid hogy azt majd a Youtube n gond nélkül felhasználhassam utólagos tiltás nélkül?

Figyelt kérdés

Szeretném pl. ennek a zenének a licenszét megvenni, hogy müködik ez?

https://www.youtube.com/watch?v=gjnmSrDXgqs

2020. jún. 10. 22:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy mindent dalt felhasznáható, csak akkor a bevétel lehetőséget kikell kapcsolni. Lehet hülyeséget írok, de én így tudom
2020. jún. 10. 23:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
#1 nem minden dal, csak aminek a kiadója engedélyezi. A feldolgozások készítése 90%-ban szabad, még az is meglepett, hogy a hivatalos alapra énekelt Disney dal is fent maradt, pedig ettől féltem a legjobban. Annyi történt csak, hogy a bevételszerzés le lett tiltva, de nem is érdekel, mert nem pénzért csináljuk. A nem feldolgozások más tészta, azokat általaban némítják. A felhasználás jogát a kiadónál tudod megvásárolni, de a világhírű daloknál ezzel óvatosan, mert egyes országokra más kiadó lehet a jogtulajdonos. Lehet te megveszed a jogot az EU kiadótól, a videód az EU-ban fent is marad, de Amerikában mar lehet, hogy letiltják.
2020. jún. 11. 10:43
 3/4 A kérdező kommentje:
oké köszönöm a válasozkat :)
2020. jún. 11. 11:07
 4/4 anonim ***** válasza:

legálisan úgy használhatsz zenéket, ha:

1. megkeresed a szerzőt/előadót/kiadót és engedélyt kérsz a használatához.

2. keresel egy zenék YouTube-on való felhasználásának engedélyezésével foglalkozó oldalt/szolgáltatást, ahol egy rakás zene közt válogathatsz, fizetsz nekik és használhatod a zenéiket. (ez nem ugyanaz, mint a Spotify/iTunes, azok csak meghallgatása adják pénzért a zenét, a YouTube-hoz felhasználási engedély is kell.

ilyen oldalak pl. Epidemic Sound, és még sok másik hasonló.

3. megkeresed az Artisjust és ők megmodják, hogyan tudod felhasználni a zenéket. ők meg tudják adni az engedélyt, illetve megmondják, mennyit kell fizetned érte nekik, hogy legálisan használd.

4. a YouTube Music Libraryban van egy rakás szabadon használható zene, ezekkel nincs egyéb tennivalód, letöltöd, beteszed a videód alá és használod, a YouTube nem fog értük reklamálni, azért gyűjtik őket, hogy a videókban lehessen használni.

több más oldal is kínál/hat hasonlóan ingyenes zenéket, viszont egyáltalán nem biztos, hogy attól tényleg legálisan használható, hogy egy ismeretlen oldal ezt állítja róla. főleg az olyan oldalaknál, ahova bárki bármit feltölthet, egyre nagyobb a kockázata, hogy amit valaki ingyen feltölt bárki számára használhatóként, az esetleg mégis engedély nélkül kerüljön fel...

2020. jún. 14. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!