Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek melyik hangszeren...

Szerintetek melyik hangszeren játszak a három közül?

Figyelt kérdés
Három hangszer között nem tudok dönteni. Az elektromos gitár, basszusgitár és zongora. Most is játszom hangszeren (dobon), viszont mivel azt itthon nem tudom használni, gondoltam elkezdek tanulni valami dallamhangszeren is. Zenekarban nem akarok játszani ezekkel, csak itthon a magam szórakoztatására használnám, leginkább általam kedvelt zenék dallamainak eljátszására. A legjobban a basszusgitár tetszik ezek közül, de ott félek, hogy kicsit hátrányban lennék amiért csak 4 húr van, bár gondoltam arra is hogy 5 húrost vennék. Aztán ott a gitár, de attól kicsit félek, hogy nehéz lenne rajta megtanulni játszani. A zongora tetszik legkevésbé, bár azon nagyon sok hang van. Szerintetek melyiket lenne érdemes venni?
2020. jún. 8. 11:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezzel kapcsolatban, csak Te magad tudsz dönteni: amelyikhez a legjobban húz a szíved. Nemérdemes taktikázni, ha nem azon szeretnél játszani amelyiket választottad, mert akkor nem lesz élmény a zenélés.
2020. jún. 8. 11:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem maradok a basszusgitárnál, de érdemes egyből 5 húrosat venni? Mert például gitárnál úgy hallottam, nem érdemes 6-nál több húrossal kezdeni, de basszusgitárnál nem tudom ez hogy van.
2020. jún. 8. 11:15
 3/5 anonim ***** válasza:
(Egyenlő vagyok az egyessel)Sajnos nemigazán értek a gitárokhoz, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.
2020. jún. 8. 11:18
 4/5 anonim ***** válasza:

A legtöbb basszusgitár 4 húros, szóval érdemes azzal kezdeni mert egyrészt abból biztosan kapsz olcsóbban olyat amivel eltudsz kezdeni tanulni.

Másrészt elterjedtebb, idővel meg válthatsz több húrra.

2020. jún. 8. 11:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Öt húrra csak akkor van szükség, ha olyan zenét akarsz játszani, amihez kell egy plusz mélyebb húr. A hangok száma nem előny, azért csak annyit van a basszusgitáron, mert nincs szükség többre
2020. jún. 8. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!