Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mondhatni, hogy J.K. Mertz...

Mondhatni, hogy J.K. Mertz volt a gitár Chopin-ja?

Figyelt kérdés

2020. jún. 1. 08:43
 1/3 Mojjo ***** válasza:

Romantikus szerző volt, mint Chopin. De nem tudom, ezen túl hogyan kell érteni azt, hogy a gitár Chopinja. Márhogy miért nem Lisztje, vagy épp Schumannja?

Mire gondolsz pontosan? Tényleg érdekelne :)

Egyébként, ha nem tévedek, a többi klasszikus gitáros kérdést is te írtad ki az elmúlt kb 1 napban, igaz? Te magad is játszol klasszikus gitáron?

2020. jún. 1. 11:29
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, és igen. Csak azért, mert láttam, nicnsenek efféle kérdések, és érdekelne mások véleménye. A stílusából ítélve hasonlítanám Chopin zenéjéhez. Leírásokban az is kiderül, hogy felesége zongorajátéka inspirálta a stílusjegyeinek megtalálására. Erről szeretnék beszélni kicsit.
2020. jún. 1. 11:32
 3/3 Mojjo ***** válasza:
100%

Hát igen, itt az oldalon eleve kevés gitáros van, két kézen megszámolható, mennyi, ezek közül meg amennyire tudom, egyetlen hivatásos klasszikus gitáros van, ha minden igaz, aki a másik kérdésed alatt is válaszolt. Illetve én, de csak mint visszafogott képességű hobbista :) Mindenki más elektromos gitáros, ahogy ez lenni szokott. De igen pozitív és örömteli, hogy akkor bővültünk még egy fővel.

Chopin szánomra egész különleges helyet foglal el a szerzők között. Mondanám, hogy kedvencem, de nem igazán tetszik ez a kifejezés ebben a kontextusban. Mindenesetre rengeteget jelent és jelentett nekem mindig is Chopin zenéje, sok téren. De eddig nem fogalmazódott meg bennem még soha, hogy Mertz - akinek szintén igencsak szeretem a műveit - zenéjét összekössem vele. Most, hogy felhoztad, azt hiszem, talán értem miért és mire gondolsz. De túl erős bennem az elfogultság Chopin (és az ő egyedisége) felé, hogy ezt igazán átérezzem :) Plusz Schuman-t sem véletlenül hoztam fel, ha nagyon akarom, őt is bele tudom látni Mertz zenéjébe.

2020. jún. 1. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!