Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Második hangszeren gondolkodok...

Második hangszeren gondolkodok. Milyen hangszert érdemes választani, ha most fuvolázok? Többi lent.

Figyelt kérdés
Szóval már 4 vagy 5 éve( nem tudom pontosan) fuvolázok. Pár nap múlva fogok lealapvizsgázni. Azon gondolkoztam, hogy második hangszert is elkezdenék. Szerintetek kezdjek el szeptembertől? Milyen hangszert? Szimpatikus a hegedű, de olvastam, hogy nehéz. Másik a gitár. Nem nagyon vetettem bele magam a témába szóval akkor többet kell fizetni a zenesulinak, nem? Előre is köszönöm a válaszokat.😊

2020. máj. 23. 12:17
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%
És tudom, hogy milyen a furulya, mivel én is játszottam mint ahogy említettem. Bizony nehéz, de ez egy annyira relatív fogalom hogy nehéz vagy hogy mi a komoly hangszer valakinek vagy esetleg az is, hogy mivel lehet "kitűnni a tömegből". Szerintem (ismétlem:szerintem) a furulya egy tökéletes kezdő hangszer, mivel az elsajátítása személyes tapasztalatok alapján nem egy életre szóló feladat. Nyilván ez személy függő. Szerintem a komoly hangszer az ott kezdődik, ahol már tudod, hogy van veszteni valód. Például: Ha valaki vált x hangszerről klarinétra, és egy picict már dősebb, akkor egy kockácatot vállal, hogy lehet, hogy nem afog neki menni ez a hangszer, és egy évet gyakorlatilag végéi szenved. Van ilyen. Az is lehet, hogy a komoly hangszer Neked például a furulya. Másnak a cselló valakinek meg a citera. Mindenki más. Más lát nehéznek vagy könnyűnek, mást gondol komolynak vagy kezdőnek. Na és a tömegből való kitűnésről meg csak annyit, hogy az elején aki új hangszeren játszik, annak rohadt nehéz kitűnni, mivel akkor szinte mindegy, hogy hány éves vagy kicsoda ő, senki nem veszi figyelembe az ő munkáját, mert még csak kezdő. Vannak bizony sztereotípiák, hogy pl aki zongorázik az "csak beállt a sorba" vagy aki furulyázik az "kezdő". Ez nem igaz. Ezek bolondságok. Nem a hangszer szabályoz minket, hanem mi a hangszert. Mondom, lehet valaki profi furulyás meg kezdő. De az egy tény, hogy profi furulyásból kevés van. Ahogy sok más hangszerből is így Én azt javaslom, egy olyan hangszert válasszon mindenki magának, amiben megtalálja önmagát. Elég sablonos szövegnek tűnik, de így van. Ha Te úgy érzed, hogy Te vagy a furulya akkor furulyázz, de ha az oboa ami húzza a szívedet, akkor játssz azon! Ez az én állásom ez az én véleményem.
2020. máj. 27. 12:41
 12/15 Mojjo ***** válasza:
100%

"Vannak bizony sztereotípiák, hogy pl aki zongorázik az "csak beállt a sorba" vagy aki furulyázik az "kezdő". Ez nem igaz. Ezek bolondságok. Nem a hangszer szabályoz minket, hanem mi a hangszert"

Ezt gyönyörűen mondtad :) Tökéletesen egyetértek!

"Én azt javaslom, egy olyan hangszert válasszon mindenki magának, amiben megtalálja önmagát"

És ezzel is! :) Sőt, ez a lényeg. Erről szól a zene, hogy megtalálhassuk benne önmagunkat.

Én annyit szerettem volna kifejezni, hogy mint a legtöbb hangszert, a furulyát is lehet profin használni és egészen különleges/gyönyörű zenét elővarázsolni belőle, aminek helye van a legkomolyabb hangversenyeken is. De akkor úgy látom, egyetértünk :)

2020. máj. 27. 14:07
 13/15 Mojjo ***** válasza:
100%

Na még egy kis kiegészítés azért.

Szerintem komoly hangszer minden olyan hangszer, amivel ki lehet fejezni érzéseket, át lehet adni hangulatot, érzelmet. Ennyi, nem több - de ez kb minden, amiről a zene, vagy úgy egyáltalán a művészetek szólnak.

És ennek megfelelően kb a világ összes hangszere komoly.

Ahogy írtad, mi irányítjuk a hangszert és bármely hangszer annyira lesz komoly, amennyire komolyan mi hozzáállunk.

2020. máj. 27. 14:20
 14/15 anonim válasza:
100%
Oké Mojjo, ment a zöld :)
2020. máj. 27. 14:27
 15/15 anonim ***** válasza:
2020. máj. 27. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!