Második hangszeren gondolkodok. Milyen hangszert érdemes választani, ha most fuvolázok? Többi lent.
"Vannak bizony sztereotípiák, hogy pl aki zongorázik az "csak beállt a sorba" vagy aki furulyázik az "kezdő". Ez nem igaz. Ezek bolondságok. Nem a hangszer szabályoz minket, hanem mi a hangszert"
Ezt gyönyörűen mondtad :) Tökéletesen egyetértek!
"Én azt javaslom, egy olyan hangszert válasszon mindenki magának, amiben megtalálja önmagát"
És ezzel is! :) Sőt, ez a lényeg. Erről szól a zene, hogy megtalálhassuk benne önmagunkat.
Én annyit szerettem volna kifejezni, hogy mint a legtöbb hangszert, a furulyát is lehet profin használni és egészen különleges/gyönyörű zenét elővarázsolni belőle, aminek helye van a legkomolyabb hangversenyeken is. De akkor úgy látom, egyetértünk :)
Na még egy kis kiegészítés azért.
Szerintem komoly hangszer minden olyan hangszer, amivel ki lehet fejezni érzéseket, át lehet adni hangulatot, érzelmet. Ennyi, nem több - de ez kb minden, amiről a zene, vagy úgy egyáltalán a művészetek szólnak.
És ennek megfelelően kb a világ összes hangszere komoly.
Ahogy írtad, mi irányítjuk a hangszert és bármely hangszer annyira lesz komoly, amennyire komolyan mi hozzáállunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!