A zeneszámoknál hogy csinálják ezt az "egymásra éneklést"?
Itt van pl. egy példa mire gondolok: https://www.youtube.com/watch?v=JzFh8cz56Os
Groovehouse együttes dala. 1:34-nél van amire gondolok: az énekesnő még be sem fejezte az adott sort, de már párhuzamosan énekli a következőt. Ezt így hogy? Meg pláne ha ezt koncerten adják elő, egy ember hogy tud egyszerre kétféle szöveget énekelni?
Hát fölvesznek többet külön, és egymásra lejátsszák.
Például én arra voltam egyszer nagyon kíváncsi, hogy hogyan énekli a Gáspár Laci, hogy "Hagyd meg nekem a dalt", kerestem belőle élő verziót is, találtam is; még asszem az X-faktorban is lehet, hogy előadta valaki; lehet, hogy a Laci is, vagy a Lacival együtt; de szerintem talán az egyik versenyző. Szóval keress ebből is egy élőt szerintem; ott abbahagyta a sort, van benne egy ilyen rész is, hogy "de nincs levegőm, ha elveszed tőlem a dalt"; és akkor ott úgy pont olyan volt, mintha elfogyott volna a levegője, tehát meg lehet ezt szépen csinálni élőben is. (Én amúgy nem vagyok nagy technikai zseni, csak egyszerű zenekedvelő. :))
A stúdióban nem úgy rögzítenek dalokat, hogy feléneklik, és kész. Egymásra csúsztatnak hangsávokat, vagy bármilyen egyéb hangzásbeli trükköt lehet alkalmazni. A We Are The Championsben is van olyan, hogy egymásra ér a két sor. Ilyenkor élőben másképp éneklik, de ez eleve gyakori. Nagyon sok dalnak van külön koncertverziója, amit esetleg észre sem veszel. Például amikor egy dalnak csak elhalkul a vége a lemezen, koncerten meg másképp fejezik be. De ez csak a legamatőrebb példa, sok dolog változhat, hogy megénekeltessék a közönséget, vagy hogy el tudják énekelni az ilyeneke,t mint amit kérdezel.
Ebben a klipben láthatod, hogy többféle feleállásban vesznek fel egy dalt, és hallhatod a különböző hangszereket külön-külön:
https://www.youtube.com/watch?v=Ahf2B_eZUc4&ab_channel=BonJo..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!