Mondanátok viszonylag ismert punk és/vagy punkrock együtteseket?
1. válaszoló, rákerestem a punk(rock) együttesekre, de a google által kiadott találatok fele meg sem közelíti a punkot.. többnyire inkább poprock együtteseket adott ki, ezért kérdeztem, hogy biztosan punk, punkrock együtteseket írjatok.
Köszi a válaszokat.
Azokon kívül akiket már írtak: Hétköznapi Csalódások, Macskanadrág, CPG, Prosectura. Ezek mind magyarok. A CPG konkrétan az első magyar punk zenekar volt, a Hétköznapi Csalódások meg a leghíresebb (hírhedtebb).
Amúgy az első jókat írt, a Sex Pistols és a Ramones a punk zene alapjai. A Hatóságilag tilos, és a Fegyelmező Részleg pedig a legjobb és "legpunkabb" magyar előadók között vannak. A Dead Kennedys, a Misfits későbbiek, és keményebb hangzásvilágúak, de ők is nagy névnek számítanak.
Ami punk pop az a Green Day, a Blink181, a Sum41, vagy magyar viszonylatban az Alvin és a Mókusok és az Aljas Kúszóbab.
Szóval nem tudom mit szeretnél, de kezdésnek hallgasd meg a Ramonest meg a Sex Pistols, és ha ezek nem tetszenek, vagy túl pop-osnak találod, akkor nem a punk a te világod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!