Van 2 gitárom elektromos meg KLASZIKUS, TUDOK IS RAJTA! DE MOST KI PRÓBÁLNÁM A SZINTETIZÁTORT MENYIRE LENNE nehéz meg tanulni rajta?
Na, hát, most lehet furcsán fognak nézni a monitorra ettől, amit most leírok; de szerintem amúgy tök könnyű a szintetizátor; szerintem valszeg sokkal könnyebb lehet, mint a gitár. :)
Én amúgy úgy játszottam az enyémen, szintimen, hogy ráírtam a billentyűkre a szolmizációt, a dalokat is leszólmizáltam, és az alapján tök jól ment. :):):) És ha valamiben fél hang volt, akkor erre is meg van a szabály, a kottáskönyvem elejébe beleírtam, de most fejből nem tudom, tehát valami ilyen volt még, hogyha valami fél hangot jelez az elején a kotta, akkor azt úgy kell csinálni, hogy eltolni az egészet, vagy a szó-ból csinálunk dó-t, vagy a dó-ból szót. És akkor úgy aszerint eltoljuk az egészet; és akkor máris lehet csak a fehér billentyűkön játszani az egészet. Mégegy dolog, uncsitesóm egyszer mondott valamit, és látok benne realitást is, hogy a fehér billentyűk fá-ja nem az a valódi fá; hanem a fehér fá fölötti eggyel (tehát mellette) fekete billentyű, az a fá. Tehát nem az a fehér billentyű a fá, ami a szó fehér billentyűje utáni; hanem ami a fá lenne, a fölött a fekete billentyű. De egyébként ezt már nem tudom, hogy ez 5 hanggal eltolva is érvényes-e, vagy hogyan. De szóval hogyha csak hobbizenészkedsz; pl nekem az Ákosos kottakönyvembe van ez beleragasztva, ezek az instrukciók saját magamnak; most nem szedtem elő, de azokat is tök jól el lehet játszani a módszeremmel is; meg gondolom úgy is, ahogy rendesen szokás. :):):)
Kezdésnek: https://www.youtube.com/watch?v=Kj2LCkAkRAk&t=141s
A billentyűs hangszer egészen más motorikus készségeket igényel, másféle beidegződéseket kell megtanítanod az agyadnak. Ha gitáron megy valami az szuper, de ne keverjük az elméletet a gyakorlattal. Gyakorlatban nincs, csak elméletben van átjárás a hangszerek közt. Ha "tudsz" gitározni, elmélet meg semmi, nem fogsz tudni más hangszeren még hozzáfogni sem a tanuláshoz.
Ha valóban tudsz már gitároznib akkor csak a hangszerkezelést kell elsajátítanod -ahhoz pedig csak gyakorlás kell...
Oldfieldnek is sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!