A Pastel Gothok milyen zenei műfajokat, bandákat hallgatnak? Milyen típusú zene járul a szubkultúrájukhoz?
A pastel goth-ot én nem mondanám szubkultúrának, inkább egy öltözködési stílus, ami többek között a goth szubkultúra öltözködési stílusából inspirálódik.
Ettől függetlenül Melanie Martinezt szokrák említeni, mint pastelgoth előadót.
Hogyha az egésznek inkább a goth része érdekel, hallgass poszt-punk, goth rock, deathrock, coldwave vagy industrial zenéket! A lista végtelen, de kezdheted a legnagyobb nevekkel: Bauhaus, Cure, Joy Division, Specimen, Sisters of Mercy, London After Midnight, Lebanon Hanover, She Past Away...
Melanie Martinezt, meg Billie Eilish féle neoemós divatdepis lököttségeket hallgatnak.
Az ég világon SEMMI közük nincs a goth szubkultúrához és ideológiához, csak egy újonnan felkapott divatirányzat, ami külsőségekben lenyúlt jópár elemet a Goth szubkultúrába tartozó emberek öltözködéséből, + hozzákeverték ezeket az unikornis mintás cukorka színű dolgokat.
Goth vagyok (valódi), alkalmanként színesítem 1-1 pasztellbe hajló, hideg tónusú elemmel a full fekete öltözetemet, de amit ők művelnek, semmilyen szinten nem feleltethető meg a goth érzésvilágnak és eszköztárnak. Főleg, hogy ugyanazokat a klisés unikornis, minimalista kristály, szivárvány motívumokat aggatják magukra, mint a többi kis futószalagon gyártott divatmajom. Szóval: szánalmas pózerkedés csupán, amit tesznek. Manapság divat lett mindent “gothnak” csúfolni, amiben minimálisan fellelhetőek futurista elemek, vagy feketébb és több 70’-80’-90’ es dark/alternatív vonulatokból ellopott elemet tartalmaz, mint a nagyátlag.
The Sisters Of Mercy? Bauhaus? The Cure? Nick Cave? Meghallják ezeket a neveket, és csak pislognak, hogy mégis mi a kínkeserves életről beszél az ember. Ők divatmajmok, nem gothok. Nem tudják, mit jelent annak lenni, és nagy valószínűség szerint SOHA nem fogják megtudni, mert addigra már rég más irányból fúj a szél, mást lesz menci bálványozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!