Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen néven keressek dallamos...

Milyen néven keressek dallamosabb metál zenéket?

Figyelt kérdés
Idősebb férfi vagyok, a régi, nyers heavy-metal zenéket ismerem csak (Metallica, Sepultura, stb). Gusztusom támadt relaxálni valami modernebb zenére. Tetszenek a szintetizátor betétek, alapok, amiket pl a Rammstein használ. Tehát ez a szintis metál milyen irányzat? Konkrét együttest is mondhattok, köszi szépen!

2020. márc. 31. 20:34
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Esetleg próbálkozz a Power Metal stílussal.

Powerwolf, Hammerfall, Rhapsody, Nightwish ( a Tarja Turunen féle), Within Temptation, Evanescence.

2020. márc. 31. 21:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Neue Deutsche Härte irányzatnak hívják, de összefoglalóan Industrial Metal.

Nine Inch Nails alap együttes, ha tetszik ez a műfaj mindenképpen érdemes jobban rájuk nézni.

Más együtteseket akik előszeretettel használnak elektromos effekteket: Marilyn Manson, Fear Factory, Static-X, Deathstars, Ministry, Eisbrecher.

Ha más melankolikusabb zene is érdekel ajánlom figyelmedbe még a Melodic Death Metal műfajt, jellemző a hörgés viszont nagy szép gitártémák vannak, amikre tökéletesen passzol a dallamos megnevezés.

Insomnium, Arch Enemy, Amon Amarth, In Flames(az új érában vannak modern metal zenék is),At The Gates, Children of Bodom és nem utolsó sorban az új Carcass album is idevehető.(bár ők régen Goregrind-t játszottak, de jelenleg Melodic Death-t)

2020. márc. 31. 21:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Hah, szuper jók vagytok! Köszi szépen, ezeket mind meg fogom nézni/hallgatni! Fear factory-t, Withint, meg még egyet-kettőt hallottam, ja ja ilyesmiket kerestem. Zseniális! :D
2020. márc. 31. 23:27
 4/6 GLadislaus ***** válasza:
100%

Ha szereted a melankolikus doom metal jellegű dolgokat, akkor ezt mindenképpen hallgasd meg, szerintem különleges:

[link]

2020. ápr. 1. 10:13
 5/6 GLadislaus ***** válasza:
100%
De hasonlóként ajánlatám az Empyrium első két albumát (a második kettő is jó, de nem metál); a Droconian is hasonló sok szempontból, vagy mondjuk a Kauan nevű orosz együttes első albumai.
2020. ápr. 1. 10:26
 6/6 GLadislaus ***** válasza:
100%
*nem Droconian, hanem Draconian.
2020. ápr. 1. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!