Hogy kell zenét írni?
Figyelt kérdés
A fejemben folyamatosan vannak dallamok, meg a szöveg se lenne akadály. Gondolom vagy a szöveg elöször ,vagy a dallam ,vagy egyszerre. De jelenleg olyan szinten vagyok,hogy max hangrögzítőre tudnám felvenni, amúgy semmi zenei alap tudás. Gondolom könnyebb lenne egy hangszerrel? :) Ha valaki csinált már ilyet, vagy jártas kicsit is ebben tudna róla mesélni? Köszönöm! :)'
17/l
2020. márc. 7. 09:40
1/2 anonim válasza:
Rengeteg dolgon múlik.Milyen műfaj egyáltalan? A hangszeres tudás elég fontos legalább alap szinten. De az kiindulásnak jó, ha van egy jó ötleted, felénekled magadnak, és elmented. Van aki úgy csinálja hogy először szöveg, van aki fordítva és aki egyszerre. Azért lenne jó a hangszeres tudás, hogy az alap akkordokat le tudd írni, mert így egyedül max szöveget tudsz rendesen írni. Plusz ad hozzá sokat, ha te játszod. Vagy megkérhetsz valakit, hogy zenésítse meg, amit elküldtél hangfilet (lehetőleg a teljes dalt egyben énekelve ha megvan a dallam, ha nincs a sgivegett, és bármi elképzelést, és minden ötletedet írd le (egyébként én is szívesen segítek)). Ha megvan a szöveg, annak dallama és már a hangszeres rész is fent van, akkor már csak finomítgatni kell. Mondjuk ha elektronikus zene, annál gondolom másképp kell, ahhoz annyira nem értek.
2/2 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen műfaj:DD. Én csak leírom a gondolataimat, vagy van egy jó dallam ötlet és azt eldúdolom. De egyszerre nem megy a kettő, különben a másik rovására megy.
Na de köszönöm szépen!! :D talán elkezdek gitározni, most egészen érzek is rá affinitást:)) köszi!
2020. márc. 7. 20:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!