Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek az ember zenei...

Szerintetek az ember zenei ízlése kapcsolódik az adott illető személyiségéhez?

Figyelt kérdés

2020. febr. 23. 06:03
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem igen.
2020. febr. 23. 06:37
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

Nem. Egyáltalán nem. Ma a legtöbb fiatal pl divatból hallgat zenéket, semmi köze a zenének a személyiségükhöz, egyfajta kapocsként használják a zenét, a csoporthoz tartozás élményét akarják vele megélni, akár tudat alatt is.

Én pl mindenevő vagyok, hard core metáltól a jazz-en keresztül az ambient elektonikus zenén át az italo discon keresztül a bluest is szeretem... semmi köze a személyiségemhez annak, hogy egy adott zeneszám tetszik-e, vagy sem.

2020. febr. 23. 07:59
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
Tapasztalataim szerint igen.
2020. febr. 23. 09:07
 4/6 anonim ***** válasza:
87%
Valamilyen szinten igen, de inkább abban a dimenzióban, hogy mennyire követi a divatot. Aki konformista, alkalmazkodó, behódoló, az inkább a divatosabb zenéket követi, míg aki önállóan gondolkodik, merész, kreatív, az kevésbé mainstream zenéket hallgat.
2020. febr. 23. 10:04
 5/6 Lacagyerek ***** válasza:
79%

Persze van olyan aki csak a Rock, metál és külömböző változatait hallgatja (most csak mondtam egy példát) akkor neki valószinűleg megjelenik a személyiségén az öltözködésén. Nekem akinek a deathmetáltól a mulatósig terjed a zenei ízlésem már kevésbé tud ez tükröződni a stílusomon. Talán annyi h az életbe több mindenhez is így viszonyulok, hogy nem csak egy nézetet vagy opciót látok a dolgokban, hanem mindig átgondolom, több lehetőséget keresek. De ez most az én tapasztalatom ez nem szentírás. Sajnos ami biztos, hogy a mai világba a zene is csak egy fogyasztási cikk lett. Pont mint mikor a láncdohányos vesz egy doboz cigit. Megveszi és nagyon jó mert tele van, nem azért fogyasztja mert jó érzés mert mond valamit hanem csak mert kell, mert más is csinálja és amikor kiürül, akkor összegyűri és megy a kukába. ( jobb esetbe ) Ami még elszomorítóbb, hogy ezzel együtt a kultúrák is mennek a süllyesztőbe. Gondolok itt Pl: a bandás pólókra. Régen az hordta aki szerette az előadót aki rajta volt, ma ez csak divat. Régen tudtad, hogy akin egy bandás póló volt az azt szerette, olyan társaságba járt. Ha oda mennél ma 10 emberhez akin mondjuk KISS-es póló van hát 7-8 azt se tudná, hogy eszik e vagy isszák.

Úgyhogy szerinem manapság ránézésre egyáltalán nem biztos, hogy megállapítod, hogy az adott személy mit is képviselne és pont amiatt, hogy a zene is csak egy fogyasztási cikk lett így nem sokat fog változtatni a stílusán, szemléletén.

Most amúgy nem csak a rock ról beszélek csak ha már azzal kezdtem el szemléltetni akkor így vezettem végig.

A másik verzió amikor a Blahán a rajok elkezdenek valami "minőségi" magyar "gengszter" rap-et bömböltetni (és ezzel nem a rap-et szidom, mert szeretem azt is) akkor róluk gyorsan le tudod olvasni, hogy mi is a személyisége, de ez nem azért van mert azt a zenét hallgatják, hanem mert azzal tudnak azonosulni. Tehat akkor amit itt röviden akartam leírni, de nem igazán sikerült az az volna, hogy vannak bizonyos esetek amikor a zene összefügg a személyiséggel de a mai világba ezt nem lehet így kijelenteni, hogy ez mindenkinél vagy legalább is a töbségnél így van, mivel egyre jobban a divatot követik és az eléggé változékony.

Na és most csak a teljesség igényéért, divat alatt nem azt értem amikor mondjuk a 80-as évekbem volt egy stílus amit a szórakozó helyeken meg úgy általába mindenhol hallgattak és ez mára átalakul, mert ilyen fajta átalakulás volt mindig is és lesz is. Én arra célzok, hogy nem igazán születnek "örökzöld" slágerek amihez úgymond igazodnának és ez mindegy h pop vagy rock vagy rap, csak kijön a dal "használják" és mikor eleget rágódtak rajta akk mehet a süllyesztőbe. Na most hagyom abba mert már én is belekavarodok. Remélem azért érthető lett valamilyen szinten.

2020. febr. 24. 00:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen... IGEN!!!
2022. júl. 5. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!