Milyen lemezlejátszót érdemes venni, a lenti szempontok alapján?
Nem vagyok vájt fülű, és az elmúlt években Spotify-on hallgattam leginkább zenét, aminek a minőségével már elégedett voltam, de szívesen továbbépnék, ha otthoni zenehallgatásról van szó.
Elsődlegesen dzsessz lemezeket szeretnék hallgatni, de néhány komolyzenei, rock és hip-hop album beszerzése is tervben van.
Nem tudom, hogy mennyire elegendő maga a lejátszó erősítő és hangszórók nélkül, mert az árakat elnézve utóbbiak lennének kifejezetten költségesek.
Mondjuk azt sem tudom, hogy egy 30-40 ezer forintos lejátszó tűrhető minőséget kínál már, vagy célszerűbb magasabb árfekvésben keresgélni.
Annyit hozzátennék, hogy nem a zenehallgatás az elsődleges hobbim, így nem szeretnék, és jelenleg nem is tudok rá százezreket áldozni.
Kezdetnek megteszi egy olcsó mindenegyben lejátszó is, ha nem vagy biztos benne, hogy ez a te világod, de azoknak a minősége nem túl jó, és ha sokszor játszol le rajtuk egy lemezt, akkor károsítják is azt.
Hosszabb távra a minimum szint egy AudioTechnica LP60. Ebben ha jól tudom, van beépített előerősítő, ezért arra már külön nem kell költened. Spórolhatsz azon is, ha aktív hangfalat veszel hozzá, akkor erősítő sem kell.
Nem csak 100 lejátszást bír ki egy lemez, ha azzal jól bánnak. A jó tűt, a jó kart, a jó beállításokat (tűnyomás, antiskating), és a rendszeres portalanítást jelenti.
Egy 30 ezer forintos mindenegyben játékszer igazából, csak árt, minden szempontból. Kínszenvedés hallgatni, borzasztó a minősége, közben rongálja a lemezeket. Ebben semmi jó nincs. Max, ha csak azt akarod nézni, ahogy pörög a lemez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!