Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Azokhoz lenne egy kérdésem...

Azokhoz lenne egy kérdésem akik írnak dalszöveget?

Figyelt kérdés

Csak én vagyok annyira béna (emiatt végképp annak tartom magam) hogy néha majd 1 évre nem tudok semerre se haladni 1 dalszöveggel?

Mivel úgy gondoltam hogy semmi se volt jó, még akkor se amikor volt ihletem, volt amikor majd 1 éven át írtam 4 sort, írtam belőle vagy egy tucat (nem tudom mennyit) változatot, és a tucatról több változatot. (remélem hogy érthető)

2020. jan. 23. 14:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Legnagyobb előadóknak is vannak olyan számaik, amik több éve ott állnak a polcon és valamiért nem készülnek el. Ha nem tetszik, hagyd úgy, lehet, hogy majd később pont egy másik szövegbe illeni fognak a sorok amiket most írtál.
2020. jan. 23. 15:30
 2/9 A kérdező kommentje:

De pont ezért tartom magam bénának. Itt is, és máshol is, látok embereket akik pár óra alatt egész jókat írtak össze, én pedig annak örültem hogy az első refrén után a 3. verzét tudtam folytatni, és ez majd három negyed év volt.

Közben írtam ehhez is vagy, 6-7 változatot, de egyik se tetszett, és ez annyira kikészít, mivel ha lenne legalább ehhez tehetségem, akkor az a sok-sok változat nem végezte volna kukába.

2020. jan. 23. 16:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy érzed, hogy az egyik szöveg nem megy, akkor kell hagyni pihenni (akár évekig!). Ha úgy van, lehet lesz egy szöveg, amibe az fog bele illeni. Ha nagyon erőlteted az semmiképpen sem jó. Úgy esélytelen hogy sikerüljön jóra
2020. jan. 23. 17:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Be kell látnod, hogy ez neked nem megy. Ha rászánod magad, lehet, hogy 1 év után végre sikerül véglegesítened, de utána mi lesz? Megint 1 évig fog tartani a következő? Így kb. 10 év alatt fogsz összehozni egy albumot... Szerintem, koncentrálj inkább a zeneszerzésre (ha az jobban megy), a dalszöveget meg írja inkább más. Ha nincs zenésztársad, akkor lehet, hogy inkább az instumentális zene felé kell fordulnod. Nekem is van egy csomó szerzeményem, amiket főleg tizenéves koromban írtam. Nemhogy szövegük, de még címük sincs. Nem mintha nem tudnék szöveget írni, de valahogy nem igazán látom szükségesnek.
2020. jan. 23. 19:42
 5/9 A kérdező kommentje:

Annyira sokat még nem írtam, összesen hármat.

Van 2 olyan amit egy ideje írok, viszont ezekkel sokkal többet szeretnék foglalkozni, ahhoz hogy végképp megfelelőek legyenek.

Többen pedig azért nem dolgoztam mert nem volt igazán jó témára ötletem, viszont az utóbbi napokba eszembe jutott 3 is, amelyekből akár még lehet valaki, szóval most velük szeretnék foglalkozni.

De olyan ismerősöm nincs aki értene hangszerhez, és én se értek, viszont a fejembe összeállt a dalszöveg ritmusa, illetve az hogy zeneileg milyen lenne.

2020. jan. 24. 04:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Miért nem úgy próbálsz dalt írni inkább, hogy arról írsz, ami veled vagy a körülötted lévőkkel történik, vagy történt? Figyelj, ha nem szereted a sajtot, akkor nehezen tudsz arról zenét írni, hogy szereted a sajtot. Gondolom érted.
2020. jan. 24. 10:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Ahogy írtam, az utóbbi időben eszembe jutott 3 olyan téma amiről szerintem érdekes lehet írni, és amikben van szerintem valamennyi potenciál.

Saját tapasztalatból tudom hogy amiről nem szeretnék írni, arról nem is tudok, illetve amikor erőltetve van az írás az a legrosszabb.

2020. jan. 24. 15:09
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 Nem érted. Azt írtam, hogy először próbálj olyanról írni, amihez fűz is valami, amihez köt valami emlék. Hiába akarsz tegyük fel, mondjuk a szerelemről írni egy jó dalt, ha nem voltál még szerelmes, nem tudod milyen érzés, stb. De ha mondjuk voltál már depressziós, akkor tudod milyen érzés és le tudod írni. Én tudok olyat, aki tulajdonképpen a zenéi 99%-ában az életét írja le. Írt először magáról, majd a nővéréről, anti-bullyról(mert piszkálták), aztán egy depressziós barátjáról, a bátyjáról, akinek drog problémái voltak, arról, hogy zenét akar írni, depis volt, stb. És jók. De hidd el a legtöbb író a saját tapasztalatait írja le és nem olyanról ír, ami hírtelen eszébe jut, de tulajdonképpen nem is tudja miről van szó. Vagyis hát manapság ez nem így van sajnos.
2020. jan. 24. 20:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Eddig csak kevés (3) szöveget írtam, és ebből a háromból 2 olyan ami a saját nézőpontomat, azt írtam le amit bizonyos dolgokról gondolok, és most az új ötleteim is ezekhez hasonlóak. Azokról írok amelyek engem érdekelnek, és azokról amikben látok is potenciált. Még sose voltam szerelmes, emiatt erről nem is írhatok, viszont több témát kis millióan feldolgoztak, és ezekről akkor akarok írni, ha tudom hogy tud legalább minimálisan újat mutatni.

Viszont volt már olyan is amikor volt 1 szerintem jó ötletem, érdekes megközelítéssel, csak szinte ugyanazt megírták már, az Omen Láthatatlan holnap című számában.

Vagyis, én szeretnék természetesen írni 1x arról is hogy mi történt velem, és hogy 1 adott pillanatba hogy éreztem magam, és arról is hogy egy adott dologról mit gondolok. (hasra ütés szerű példa) pl: Írok a háborúról. (amiről már írtam 1x, csak kidobtam mert nem tetszett)

2020. jan. 25. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!