Érdemes szintetizátorral kezdeni, ha szeretnék megtanulni zongorázni?
30-35ezer forint között tudsz venni 49 billentyűs, velocity érzékeny billentyűs MIDI controllert, amit USB-n keresztül a számítógépedre tudsz kötni, és egy DAW program segítségével zongorázni is tudsz vele, egy jobb zongora VST-vel még akár élethű is lehet. Bár nincs kizárva, hogy egy jobbfajta hangkártyára is szükség lehet a latency miatt.
Például: [link]
Egyébként régen jártam zeneiskolába, ott minden kezdő diák olcsó gagyi szintetizátorokkal kezdte, az alapokat azon is meg tudod tanulni, aztán ha már megtanultál valamennyire játszani, majd veszel egy jobb digitális zongorát, vagy ilyesmi.
Viszont én inkább a MIDI controlleres megoldást próbálnám, szvsz ha ennyit tudsz rászánni, ez a megoldás áll legközelebb egy zongorához.
Én egészen kicsi koromban kezdtem el megtanulni zongorázni és nekem is egy szintetizátorom volt otthon. Arra hogy az alapokat megtanuljam, pl hogy milyen hang hol helyezkedik el, helyes kéz tartás és egyszerűbb dalok játszására tökéletes volt.
Elkezdtem járni táborhoz és neki pianinoja volt ami ugye egy rendes súlyozott billentyűs zongora. És mikor azon kellett játszak mindig zavart és nem is játszottam megfelelő hangerősséggel a darabjaim.
Azt mondom hogy ha csak próba szinten szeretnéd tényleg az alapok miatt, megteszi a szintetizátor is, viszont hogy ha úgy érzed, hogy komolyabban foglalkoznál a zongorázással, akkor azt ajánlom hogy inkább vegyél egy súlyozott billentyűjű szintetizátort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!