Hangszedő vagy potméter hiba?
Még a nyáron vettem egy Ibanez RGA742FM 7 húros elektromos gitárt. Sajnos egyik hangszedő sem valami jó benne, de nem is tragikusak. Megkíséreltem egy hangszedő cserét korábban, de nem fért bele (Seymour Duncan Nazgulal próbálkoztam). A hídi hangszedőt használom a legtöbbet, ezt beállítottam fülre és egy fokkal elfogadhatóbb hangja lett a gitárnak, de van egy furcsa "csattogó" hangja, ami leginkább tompításnál hallható. Észre vettem, hogy ezt a "csattogást" a tone potméter valamennyire szabályozza, de el nem tünteti. Ami érdekes, hogy torzításnál kevésbé észrevehető, de tiszta játéknál folyamatosan jelen van ez a hang, és végtelenül zavar. Ez a hangszedő tulajdonsága lenne, vagy a tone potméter idézi elő? Potméter cserével megoldható lenne ez a probléma? Ha igen, milyen fajta potira érdemes cserélni, ami megéri? Esetleg, ha a potméter csere nem megoldás, létezik olyan hangszedő amire érdemes lenne esetleg kicserélni a mostaniakat és bele fér a gitárba?
További adatok a hangszerről:
Nyaki hangszedő: Quantum (H) neck pickupPassive/Ceramic
Hídi hangszedő: Quantum (H) bridge pickupPassive/Ceramic
A hangszedő ágyának mélysége kb 2cm
A potméter 500K típusú.
Sajnos laikus vagyok elektromos témában, bocsássátok meg ha kevés az infó vagy nem elég pontos. Ez esetben a kívánt infót megírom! A segítségeteket előre is köszönöm!
Természetesen, parancsolj:
https://www.youtube.com/watch?v=3rpVB-QPDA4
Kapásból a videó legelején hallhatod, ahogyan az illető játszik a hangszeren egy a basszusgitár hangjára emlékeztető csattogás hallgató a hangszernél. Ez az a hang, ami engem zavar és lehetőség szerint likvidálnám.
Uhh, de nincs timeban ez az illető.
A nyakát kéne beállítani. Lányos húrt használsz (9-es)? Amiatt is lehet. Próbáld ki vastagabb húrokkal vagy esetleg a húrlab magasságot is optimalizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!