(Tényleg) elindíthatta az öngyilkosságokat a Szomorú Vasárnap című dal?
Figyelt kérdés
Én, személy szerint nem tudom elhinni, hogy ez a dal ösztökélt embereket öngyilkosságra...Az okokat mélyebben kéne keresni és nem ráfogni egy dalra...Nem?!2008. nov. 18. 17:16
1/10 anonim válasza:
Valóban, az okokat mélyebben kellett volna keresniük, de könnyebb volt réfogni erre a szomorú dalra, mint megoldani a problémákat. Egyébként nekem ez a dal egy nagy kedvencem, és még semmi bajom sincs :).
2/10 A kérdező kommentje:
Énis nagyon szeretem ezért kérdeztem..:)
2008. nov. 18. 17:26
3/10 anonim válasza:
Olvastam egy cikket, hogy a legtöbb öngyilkosság e szám hallgatása után történt, állítólag nem csak Magyarországon.
4/10 anonim válasza:
Én meghallgattam és még mindíg élek.Szerintem ez (is) csak egy legenda...
5/10 anonim válasza:
Én is meghallgattam. De sírógörcsöt kaptam... nagyon durva szám... de öngyilkos nem leszek :P
6/10 anonim válasza:
hát én nem bírtam végighallgatni... majdnem azon járt az eszem, hogy elég és végzek magammal... Még élek :D
7/10 anonim válasza:
Utánna néztem és ez csak egy kitalált mese!
8/10 anonim válasza:
A youtube-on láttam egyszer egy ilyen kis rövidke dokumentumfilmet arról, hogy miért is ennyire szomorú ez a dal, miért és milyen hatást vált ki az emberekben. Igazából a dallama tényleg nagyon nagyon lehangoló. Persze egy dal meghallgatásától senki nem lesz öngyilkos, viszont ha már alapból egy deprimált személyről van szó, annál megadhatja a végső lökést. Én azt gondolom, akik öngyilkosok lettek, nagy részük amúgy is megtette volna, ha nem ismeri ezt a dalt, ez csak az elhatározásukat erősítette meg, illetve mivel mind ugyan azt a dalt hallgatták, vagy hagyták hátra búcsúlevelükben a kottáját, így összekapcsolható volt a sok öngyilkosság.
9/10 anonim válasza:
Ja, és amúgy én ezt a dalt szinte naponta el szoktam énekelni mosogatás közben, és nagyon sokat hallgatom, de mivel alapból nincsenek öngyilkos gondolataim, így eszembe sem jutott ennek hatására bármit is tenni.
10/10 anonim válasza:
Én is bele hallgattam de nem bírtam végig.
Öngyilkos lettem. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!