Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit tegyek, ha apám nem akar...

Mit tegyek, ha apám nem akar nekem saját hangszert venni?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok, kb. egy éve az iskolámban volt egy koncert, amin annyira nagyon megtetszett a dobolás, hogy akkor elhatároztam, hogy dobolni fogok. Apukámnak mondtam még akkor, hogy szeretnék dobolni, és hogy szeretnék egy dobfelszerelést. Amire azt mondta, hogy minek vegyen, ha dobolni se tudok, meg ilyenek. Akkor még ideges voltam emiatt, de így visszagondolva tényleg semmi értelme nem lett volna. Viszont azóta eltelt több, mint egy év. Azóta rengeteget tanultam könyvekből, videókból, kb. minden nap fél órákat gyakorlok gumilapokon, tisztában vagyok a dobfelszerelés részeivel, mi mire való, a kezeimmel már simán tudok függetleníteni stb. És a gumilapokat is úgy szoktam kitenni, mintha egy igazi dobfelszerelés részei lennének. Szerintem egy alap szinten simán tudok már dobolni, csak annyi, hogy cintányérok és dobok helyett gyakorlólapokat ütök. De ez a dolog tényleg annyira érdekel és vonz engem, hogy még nyáron is, mikor tényleg csinálhattam volna egészen más dolgokat, akkor is órákon át dobkotta olvasást, elméletet, és ilyeneket tanultam inkább könyvből itthon. A mostani tudásommal már szerintem tényleg rámférne egy igazi dob, csak itt jön a baj. Mikor apukámnak mutatom a használt dobfelszereléseket, akkor mindíg olyanokat mond, hogy "dehát ez egy sz*r" (miközben amúgy semmit nem ért hozzá), meg hogy "nem is tudsz dobolni" és hogy "minek pénzt költeni értelmetlen dolgokra?" Ilyenkor mindígy úgy érzem, hogy megfoszt attól a dologtól, amit tényleg élvezek és szeretettel csinálok, és hogy minden amit eddig beleöltem csak kidobott idő volt.. Pedig nem a pénzzel van a baj, mivel az árának a háromharmadát fizetném én ki kb., a maradnék meg szerintem egyáltalán nem jelentene gondot apukámnak, ha már egy év alatt rámköltött olyan 400-500 ezer forintot, ami olyanokból állt, hogy Xbox one, bicikli, monitor, játékok, hangszóró, fejhallgató stb. akkor szerintem egy 80 ezer forintos kezdő felszerelés, aminek a nagyobb részét én fizetném ki, szerintem egyáltalán nem lenne anyagilag probléma. De akkor hogyan tudnám meggyőzni, hogy engedje azt csinálni, amit tényleg szeretnék? És szerintem inkább örüljön, hogy ennyi idősen nem cigire meg alkoholra költeném a pénzt, hanem hangszerre, aminek a tanulásába már rengeteg időt beleöltem...

2019. dec. 6. 19:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%
Mennyire sok ideig? Akit én ismertem az fél éven belül ott püfölte az igazi felszerelést. Legalább kérdezd meg hogy megy ez. Ha benne van a nevében, hogy iskola,talán apád is komolyabb dolognak tartja.
2019. dec. 7. 12:32
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Azért írtam a dobgépet, mert 2019 van. Az akusztikus intelligencia hiányos hülyeségek halottak. Ennyi. Vegyél minöségi dobgépet, többre mész vele. Zenészként mondom, én se engedném a gyerekemnek, hogy 2019-ben elavult akusztikus dolgot vegyen, amikor sokkal erösebb, dinamikusabb és kreativabb hangzást tud elöhozni dobgépekkel.
2019. dec. 8. 09:33
 13/17 A kérdező kommentje:
De én dobolni szeretnék, nem valami elektromos dobgépet ütni. Ha ilyenre vágyom, akkor inkább letöltök a telefonomra valami alkalmazást, és azt nyomkodom. Azt az érzést egy ilyen dobgép soha nem fogja visszaadni. És lehet, hogy az akusztikus dobban nincs semmi elektronika, de pont ez benne a gyönyörű, és nem kell hozzá több száz ezerért hangfalakat venni, hogy megüsse a 120 decibelt. És menőbb is sokkal.
2019. dec. 8. 10:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A #12 mint zenész? Hahaha! Hagyjuk már...

Kérdező, tökre igazad van, az igazi dobszerkó menő! És még egy fazék alját is jobb érzés püfölni egy gumilapnál. Vannak dolgok amik az évek múlásával sem változnak,pl. hogy gumi nélkül jobb, kivétel az autókerék.

2019. dec. 8. 11:14
 15/17 anonim ***** válasza:
76%

#12 <- [link]

Magyarán a JÉZUSATYAÚRISTENIT!!! 😱

Neee, kérlek neee!

2019. dec. 8. 23:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

#12 :

De végülis jobban belegondolva : Tudod mit?!

Azt mondod, az akusztikus zene "intelligencia hiányos" hülyeség...

Akkor szemléltesd pár példán keresztül : linkelj be ide saját hangmintákat, amik felülmúlják a szerinted letűnt korok letűnt zenéit dinamikában és kreativitásban!

Várjuk mielőbbi válaszodat!

2019. dec. 8. 23:08
 17/17 anonim ***** válasza:
76%

"Vegyél minöségi dobgépet"

Példaként megemlített típusokat kérhetnénk? ;)

Akárcsak azt, amivel Te dolgozol.

2019. dec. 8. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!