Hogyan közöljem a rocker barátaimmal, hogy már hidegen hagy ez az egész rockeres dolog?
Tavaly megtetszett a rock és metál zene, pár hónap alatt az öltözködésem is megváltozott, elkezdtem feketében járni stb. Ez idő alatt lettek rocker és metálos barátaim is. De elkezdtem rájönni pár hónappal ezelőtt, hogy szerintem ez nekem csak egy ilyen korszakom volt. A barátaim folyton zenét hallgatnak a buszon, utcán, kb. mindenhol, én pedig csak esténként szoktam otthon, annyira megvagyok nélküle. Raknak magukra láncokat, acélbetétesben járnak, de valahogy nekem ez már nagyon nem megy, hogy ilyeneket vegyek fel, annyira különcnek érezném magam ezekben a többi ember között (egyszer az iskolában ahogy mentem az egyik barátommal, hallottam ahogy egy lány megemlíti a barátnőjének, hogy mennyire gázok ezek a láncok, amik a barátomon vannak, na nekem például ez sem hiányzik). Valamiért nekem kicsit fura, hogy a zenének csak a hallgatása miatt lesz valaki ilyen, és majdnem az életét is ennek szenteli. De ha már ennyire szeretik a zenét, miért nem tanulnak meg játszani valami hangszeren, ahogy én is tettem? (Még kb. másfél éve felvetettem, hogy kéne egy bandát alapítani, én voltam az egyetlen közülük aki hajlandó volt hangszeren megtanulni játszani (dobolni) egy alap szinten). A dobolást imádom is meg minden, de valahogy nekem ez a zene hallgatás nagyon nem elég ahhoz, hogy ennyire befolyásolja az öltözködésem, életem. Van kb 30 zene amit imádok és szoktam hallgatni esténként, mikor már nincs más dolgom, de elég ritkán tetszenek meg újak. Ebben is különbözök a barátaimtól, mert ők képesek órákon át hallgatni mindenféle random zenét. A másik, mint előbb is mondtam, így metálosként kicsit különcnek érzem magam a többi ember között, ezért sem szeretnék már az lenni, nekem sokkal fontosabb, hogy tudjak kialakítani kapcsolatokat más emberekkel, minthogy eltávolodjanak tőlem a metálosok megítélése miatt. Valamint sokkal jobban érdekel a sport és az ilyen dolgok, mint a sima zenehallgatás. Mikor metálos lettem, akkor úgy éreztem, hogy lázadok valami ellen, de rájöttem, hogy most meg az egész metálosság ellen lázadok, mert itt a legtöbb ismerősöm lefikázza azt, aki nem ilyet hallgat, pózereznek mindenkit stb. Szerintem egy fél éven belül vissza fogok szokni átlagosabb öltözködésre, kinézetre. Na de itt jön maga a kérdés. Hogyan mondjam ezt el az ismerőseimnek, hogy többé nem akarok ilyen lenni? Szerintem nem fogadnák annyira jól..
Nyugodtan ítéljetek el, de ez van.
" Hogyan mondjam ezt el az ismerőseimnek, hogy többé nem akarok ilyen lenni? Szerintem nem fogadnák annyira jól.. "
Szóval akkor itt most az van hogy te félsz a barátaidtól mert nem akarod azt csinálni amit egyébként megkövetelne a baráti társaságod ? Szerintem legyen benned vér döntéseket hozni és ne legyél beszari alak, azt csináld ami neked jó ne másoknak tegyél eleget. Mond ki bátran hogy te nem csinálod azt amit nem akarsz mert nem látod jónak ennyi röviden. Ha ehhez nincs benned elég vér és bátorság akkor bohóc maradsz meg egy cs"cska egy életen át nem csak most. Sorry a fogalmazásért de ez a lényeg tömören nagyon őszintén...
Egy csomó metálosról meg nem mondanád, hogy az a ruhái alapján, mert teljesen hétköznapian öltözködik.
Így 16 éves kor körül teljesen természetes, hogy az ember különböző identitásokat próbál fel.
A legfontosabb, hogy azt hallgass, amit akarsz, öltözz úgy, ahogy neked tetszik.
Ha igazán barátaid, akkor megértik, ha nem, akkor meg van neked szükséged ilyen barátokra??
Fontos még, hogy azért ne vedd le a rocker cuccaidat, hogy a többi ember elfogadjon. Csak akkor válts öltözködést, ha valóban azt szeretnéd. És ne érezd magad kényelmetlenül a rocker barátaid közt, mert mások cikinek tartják az ilyen-olyan rocker cuccokat, ezt csak engedd el a füled mellett- mert milyen ember az, aki a többiek véleménye miatt távolodik el a barátaitól??
Hogyan mondd el nekik?
Őszintén, egyenesen. Ne halogass, ne kertelj, ne várj fél évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!