Erdemes studio szettet egybe venni?
Általában mikrofonhoz adják a szettet és egy drága állványt, pedig teljesen jó egy olcsóbb is, pl a Rockstand.
Kengyel ha kell, az van a mikrofonhoz, de nemigen szokott kelleni, az állványon vannak csavarok, fel tudsz fogni bármilyen mikrofont.
Popfiltert én nem használok, igaz, főleg zenét veszek fel, de kicsit távolabbról énekelve, kissé a mikrofon mellé - is egy jó technika, ha jó kondis mikrofonod van, azzal lehet 50-60 cm távolságról énekelni, mert a filter tompít is, én nem használom.
Kábellel sem kell elszállni, 3 m untig elég, két, háromezer Ft erejéig.
Szóval vegyél egy interfészt, a behringer umc 204 hd teljesen jó, vagy egy M-Audiót, XLR kábelt, egy állványt és a mikrofont, na az legyen jó, legalább egy AT 2020 és ha van midid, akkor midi in-out kábelt, fejhallgatót, ennyi kezdésnek elég, aztán valamilyen jobb hangfalat, nem feltétlenül kell monitor, bár ha van zsozsó, akkor az is jöhet, de az ráér, valamilyen hangszóród biztosan van.
Vagyis én külön vettem, de meg kell nézni az ajánlatot, mit kínálnak.
Így van, de az a véleményem, hogy ha egy tízesből meg akarod úszni, akkor igen, akkor megéri megvenni, de ne várj sokat tőle, gyenge cucc az egész és ehhez nem érdemes külön venni egy jó mikrofont, mert mindig a leggyengébb láncszem szabja meg az eredményt, itt meg minden elég gyenge, szóval valamilyen felvételt biztosan lehet vele csinálni és ha nem magasak az igényeid, viszont szűk a pénztárcád, akkor neked való.
Egy belépőszintű kis szúdió 60-80 ezer Ft kerettől indít, de inkább százezertől, ha spórolósan hangfalat, meg fülhallgatót is kell venned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!