Hogyan kezdjek neki megtanulni gitározni?
Pedig bizony így volt, illetve pár hónappal több volt, mint egy év.
A fuvolát előtte rendes állami zeneiskolában tanultam, ahol bizonyítványt is kaptam minden évben.
A gitárt magánoktatásban tanultam, de ettől függetlenül a Fővárosi Zeneiskolai Szervezet előtt kellett vizsgázni minden alkalommal, ahol szintén bizonyítványt adtak, vagyis akkoriban a magánoktatás is be volt tagozva az állami oktatásba, nagyjából egy órás vizsgák voltak.
Mindig más körzetben sikerült letennem a vizsgákat, ahol éppen folyt vizsgáztatás, de általában a XIII. kerületben, bár volt amikor Újpesten és egy alkalommal a Győri Liszt Ferenc Zeneiskolában.
1970-71 ben történt mindez, nyolc éves képzés folyt, de hat év után lehetett már felvételizni jeles bizonyítvánnyal a Zeneakadémiára, amit terveztem is, de sajnos másképpen alakult az életem, így nem lettem végül zenész, de kedvtelésnek nagyszerű dolog a gitárjáték, ma is szeretem csinálni, de csak a magam örömére.
Ja, igen, én még a Walter Götz gitáriskolából tanultam, nagyon sok része volt, de sajnos nem vittem végig, úgy emlékszem a tizedik részig csak, ma talán antikváriumban megvehető.
Van viszont elég jó gitáriskolafüzet. a Nagy-Mosóczit javaslom a kérdezőnek, elég az első füzetet először megvenni, mert tudtommal ötrészes, a többi ráér később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!