Ismeri-e valaki az alábbi átírt dalokat? Rádiókabaréban hallott magyar dalok paródiáját keresem.
Valószínűleg 2007-2016 között készült szilveszteri rádiókabaré elején leadott, magyar dalok alapján vicces átírt szövegű jelenetet keresek.
Ez a dal már a 80-as években is megvolt és fent van a youtube csatornán is.Anno még megtaláltam. Ma már sehol sem lelem, de se címre se szövegre nem emlékszem.
Alaptörténet:
A kabaré elején a humorista mesél talán egy karácsony esti kocsmázás utáni hazatérésről. Ez a történet van több magyar dal átírt szövegében megörökítve. Három dalra, vagy előadóra emlékszek ebből ami biztosan benne volt. Először talán a "részegen ki visz majd haza" átírt változata, majd Demjén egyik dala és a Bikini:fagyi című dala is benne volt. Ha valaki emlékszik erre a dalra vagy a kabaréjelenetre, és segít megtalálni, annak köszönöm!
Félig mázlim van.
Megtaláltam azt a legalább öt évvel ezelőtti füzetemet, amelybe lejegyeztem a dalok szövegének egy részét.
Persze rákerestem de a szöveg alapján a kereső nem ad ki találatot. De talán segít valakinek.
szöveg:
"A konyak nem vár, nyitva a bár,
és ha a piálás ha beindul nincs megállás.
A konyak nem vár, bööö... elindult már.
Nekem gyorsan utat adjatok,
mert a szőnyegért kár.
Felesek jönnek, felesek mennek,
haverok sörrel permeteznek.
Felesek jönnek, felesek mennek...
(hiányzó rész) ?
Valaki mondja meg hány fröccsöt ittam,
valaki mondja meg hol lakok? (vagyok) ?
Valaki mondja meg hány ingerem van?
Megérem-e még a holnapot?
Valaki mondja meg egy hosszú lépés
miért tűnik úgy mint egy pillanat?
Valaki mondja meg miért jó keverni,
ha tisztán se bírom a Vermuthot?
Van rá esély hogy ez a változat amit keresek csak a kabaréban volt. viszont baromi jó a szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!