Milyen olcsó elektromos dobot éri meg venni?
Max olyan 200.000 huf körül kéne elektromos dob, amiket eddig néztem:
Alesis DM6
Alesis DM5 Pro
Millenium MPS-100MH
Az lenne a legfontosabb hogy a bandámmal ultra amatőr koncerteken azért fel tudjak lépni vele és házi felvételeket egyszerűen tudjunk készíteni.
Köszi előre is.
u.i.: ne győzködjetek, hogy az akusztikus jobb, tudom, de nekem mindenképp elektromos kell, hogy miért az most mindegy :D
Szerintem semmi gond az elektromos dobbal, bár az tény, hogy egyes stílusoknál szokatlan lehet ilyet látni a színpadon.
A csapatunkban a dobos egy darabig Roland elektromos szetten próbált. Tudtommal kb. 400e-be fájt neki a teljes szett. Dicsérte a pergő és a tamok padjait (3 zónásak voltak), de a hangzás nem volt meggyőző (Roland TD-6V agy). Nekem fél óra után már fájdalmas volt ugyanazt az egy szál steril pergő patch-et hallgatni... Persze vannak sokkal jobb agyak is.
Felvételnél viszont nagy áldás az elektromos cucc, mivel nem kell mikrofonozni. Ráadásul midizhető, és ha a megszólaláshoz valami jobbféle VSTi agyat használsz, az egész jól tud szólni a végén.
Én a helyedben végigpróbálgatnám egy hangszerboltban a fent említett cuccokat, és úgy döntenék. Viszont kérdés, hogy az "ultra amatőr koncerteken" min szólalnál meg? A PA már adott, vagy az is bele kellene férjen a 200e-be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!