Szerintetek miért szorult háttérbe a dzsessz zene?
Alig hallgatnak dzsesszt, ahhoz képest, hogy mennyire népszerű a rock, a hip-hop, de a metált is jóval többen kedvelik.
Pedig elképesztően sokszínű műfajról beszélünk, ami rengeteg irányzattal rendelkezik, és sok más műfajban is felfedezhető a hatása, különösen pl. hip-hop terén.
#1 Nekem is megfordult ez a fejemben, és talán tényleg ez az egyik legfőbb ok. Jelenleg én is csak ismerkedem a műfajjal, csekély zenei műveltséggel (hangszeren nem is játszom), de élvezem, pedig 2 éve még szinte csak hip-hop számokat hallgattam, és messze nem csak igényesebb fajtából, tehát volt terítéken Lil Pump és 6ix9ine is (mégha nem is ők voltak a meghatározóak, közel sem).
Szerintem a bebop könnyen emészthető, és egy jó kiindulópont, azt már megértem, ha a progresszív dzsessz sokak számára riasztóan hangzik, és első hallásra nehezen élvezhető, de meg lehet próbálni átszellemülni.
Imádom becsukni a szemem, hátradőlni és átadni magam a zenének, és elképesztő, hogy akár egy adott mű, mennyi különböző érzelmet képes kiváltani belőlem.
Mert a pórnép többsége nem képes megemészteni a négy akkordnál és a Boci boci tarka dallamánál bonyolultabb zenéket. Ugyanezért mára már a rock és a metal is háttérbe szorult.
A másik, hogy a média is szándékosan csak a népbutító zenéket nyomatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!