Mennyi időt gyakoroltok hangszeren egy nap, és elégedettek e vagytok a hangszeres tudásotokkal?
-Kb 1,5 éve gitározom. Napi 0.5-3 óra átlagosan, de van hogy 6-7+ órán át is a nyakamban van a gitár, legfőbb kép hétvégente. Ritka hogy legalább fél órát ne nyúznám. Nagyon nem vagyok elégedett.
-Zongorán 7éve játszom. Napi átlagosan 20percet, de ott van hogy napogik semmit, és ritka hogy 1.5 óránál többet ülök előtte. Azzal még annyira sem vagyok elégedett.
#5 vagyok, véletlenül elküldtem a hozzászólást a mondat közepén...
Szóval a próbákon pedig huzamosabb ideig játszunk, akár 4 órát is. Viszonylag meg vagyok elégedve az eddigi tudásommal, de még rengeteget kell fejlődnöm! Mindenkinek sok sikert a hangszeren tanuláshoz! :)
28 éve gitározok technikás, nehéz zenét. Pár év alatt megvolt az a szint, ami "már jó", így utána volt, hogy évekig alig, csak szükségszerűen gyakoroltam. Azóta viszont odafigyelek erre (mintha munka lenne), mert ugyan jó dolog, és élvezetes játszani (pont ez a lényege), de ilyenkor aprólékosan figyelni kell a technikára, nem "gitározgatok", hanem célzottan gyakorolok.
1-2 napnál többet ne hagyjatok ki, lehetőleg minden nap gyakoroljatok legalább picit, hogy ne essetek ki és kis darabokban csak körbe-körbe, akár lassan, mert a lényeg, hogy minden hang és "zörej" tökéletesen a helyén legyen. Persze sose lesz tökéletes, de nem baj, mert tökéletes nincs, de aki fejlődni akar, mindig talál hibát és fejlesztenivalót saját magában és fejleszti, ez viszi előre, úgyhogy ne bosszankodjon senki emiatt, a saját szintje emelkedik :)
Magamról: már sok-sok éve örömet okoz, hogy ép ésszel felfogom, nincs technikailag nehéz dolog, amit ne tudnék igazából eljátszani, viszont maximalista is vagyok és így nem vagyok elégedett... de már egy ideje azt játszok el, amit akarok, úgyhogy gyakroljatok minden nap, mert megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!