Szerintetek a dobolás vagy a gitározás menőbb? Miért?
A sakkban is a király van hátul :D Viccet félre téve, ez egy gyakori tévedés, hogy a doboláshoz csak ennyi kell. Zeneiskolában is mondták, hogy ha gitárosok ezt mondják, majd nevessem inkább ki őket. :D Meg több helyről is hallottam, hogy a dob az egyik legnehezebb, a gitár meg majdhogynem a legkönnyebben játszható hangszer. Nyilván, könnyebb megütni valamit, mint mondjuk pengetni, de ez nem csak ennyiből áll. Ha valakinek nagyon jó a ritmusérzéke, és beül egy dobfelszerelés mögé, kb. semmit nem fog tudni összehozni. Fél év folyamatos elmélet tanulás + gumilapozás mellett még csak most kezdett el kialakulni az a gyorsaságom és a végtagjaim összehangoltsága, ami egy egyszerűbb zenéhez kell. + A végtagok függetlenítése, ami még nagyon kell. A két kezemet már egész jól tudom külön használni, de a lábaimmal még mindíg kicsit bajban vagyok, ami néha hallatszódik is. Még bőven évekre vagyok attól, hogy viszonylag jól doboljak. Páran mondták, hogy a gitározást meg lehet tanulni internetről is (pár ismerősöm meg is tanulta) és azt is mondták, hogy a dobolásnak inkább neki se kezdjek, ha tanárhoz nem akarok elmenni. Van az iskolánkban egy zenekar, ami rock zenét szokott játszani ilyen iskolai rendezvényeken néha, ott mindhárom gitáros pár éve kezdett el gitározni önerőből, a dobos pedig gyerekkora óta zeneiskolába jár.
Nyilván vannak olyan szerencsésebb emberek, akik meg tudnak tanulni dobolni önerőből, de az is sok évbe telik. Nekem fél év alatt folyamatos zeneiskola + könyvek és otthoni ütéstechnikák gyakorlása után még csak ennyi sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!