Gitár ujjal pengetésnél miért a hüvelyk, és a középső ujjat használják váltakozó pengetésre?
Nem tudom mennyire érthető, egyáltalán nem tudom a gitáros fogalmakat.
Szóval amikor olyan van, hogy csak 2 ujjal kell váltakozva pengetni, akkor nem a mutató, és hüvelyket hasznélják, ahogy nekem kényelmesebbnek tűnik, hanem a középső ujjat.
Ezt érdemes nekem is így gyakorolnom, vagy nem különösebben baj ha a mutatót használom ilyenkor a gyűrűs helyett?
Igazábol, az hogy melyik ujjal pengetsz, szerintem nem lenyeges. Zeneiskolaban szoktak eroltetni mindenfele ujrendeket stb, amit kezdo gitaroskent technikai okok miatt erdemes elsajatitani. Azonkivul, hogy mély huron (basszus kiseret) huvejkkel szokás, a fölé jatszott kiseretet mindegy hogyan jatszod, a lenyeg hogy ne csak 1 ujjaddal jatsz. En a kalsszikus zenerol beszelek ez esetben, nem tudom, a te kerdesed pontosan mire iranyul. Nyilvan rock vagy egyeb mufajokban a huvejkujjad dolgat a basszeros vegzi.
Azt hiszem igy ertheto
Ui.: Nem tudom milyen beallitottsagu vagy, de gyakorlasnak es zenei elmenynek is ajanlom a nothing else matters klasszikus gitar atiratat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!