Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nincs kivel, zenekart alapítan...

Nincs kivel, zenekart alapítanom, de nagyon szeretnék egyet. Hogyan tudnám megoldani?

Figyelt kérdés

Elég zárkózott típus vagyok, nem szívesen mozdulok ki a szobámból, viszont zenélni imádom. Gitározok és egyre többször motoszkál a fejemben a gondolat, hogy én bizony zenekart szeretnék alapítani, viszont ismeretségek, lehetőségek és érdeklődések híján úgy tűnik, hogy sosem valósíthatom meg. Vidéken élek egy faluban, a környéken nem igazán foglalkozik zenével, vagy aki igen, általában szintén gitározik csak és nem is az én korosztályom. A környező településeken sincsenek olyan tagok, akikkel tudnék zenélni, nagyvárosokba pedig nincs lehetőségem feljutni.

No, meg persze hiába találnék magam mellé zenészeket, nagyon nyers és underground muzsikában gondolkodok, ami valószínűleg nagyon sokaknak nem fog tetszeni, így gondolom zenésztársaim nagyja is kukázná az ötletet egyből.

2019. aug. 9. 02:04
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Legalább megyét írhattál volna
2019. aug. 9. 03:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Veszel egy midi keyboardot meg egy DAW-t és csinálsz zenét egyedül.
2019. aug. 9. 04:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Apró hirdetés helyi újságban, Facebook helyi adók-veszek, zenei újság. És ha nincs kivel alapítani, lehet csatlakozni is.
2019. aug. 9. 06:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb a 10 évvel ezelőtt ugyan ebben a helyzetben voltam. Én egy kisvárosban laktam, meg sem fordult a fejemben a zenekarozás, mert az összes gyerek aki akkoriban ilyeneket csinált, kivétel nélkül gyökér volt. Ilyen-olyan okokból. De jobb is volt így, mert nem csesztem el az időmet, és tudtam a zenélésre koncentrálni, aztán amikor felköltöztem Budapestre, akkor már megismertem embereket akik szintén zenével foglalkoznak, és bár nem alapítottunk zenekart, de folyamatosan mutatgatjuk egymásnak a zenéinket, meg rengeteget beszélünk zenéről, és ez hatással van arra amit csinálok, úgyh majdnem olyan mint ha zenekar lennénk, csak éppen elméletben.

Mindegy a lényeg, h faluban eléggé reménytelennek tűnik a dolog, főleg, h nem nagymama, meg kocsmabarát zenében gondolkodsz. De lehet h pár utcával arrébb meg pont van valaki aki ugyanezt akarja.

Sztem jobban jársz, ha magadtól csinálsz zenét, és interneten keresel kapcsolatokat. Mondjuk egy dobost megkérsz, h doboljon a zenédre, ha tetszik neki, és küldje vissza, vagy mittudomén...

2019. aug. 9. 12:59
 5/7 anonim ***** válasza:
96%
Vonósnégyes másodhegedűst, brácsást és csellistát keres. :-))
2019. aug. 10. 12:31
 6/7 anonim ***** válasza:
46%
Csináld úgy, mint Gerendás Peti: gitározz egyedül bele a világba, vágj arcokat neki, juss be a tévébe, csinálj sok gyereket, emigrálj, gyere vissza, ilyenek! :)
2019. aug. 10. 12:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha nyíregyháza környéke az a falu akkor írj rám. Kb ugyan ebben vagyok most. Voltam zenekarokban, szinpados koncerten is és kis klubokban is járszottunk de mindenki ment amerre az élet sodorta és elmaradoztak a zenélések. Azóta én is magamnak pengetgetek egy faluban.
2020. dec. 7. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!