Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a külömbség a "sima"...

Mi a külömbség a "sima" Ibanez és a Gio Ibanez között?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy a Gio-s Ibanez a "sima Ibanez olcsóbb változata. De nekem egy Gio Ibanezem van, de a hangzása tökéletes, tiszta, metálra, popra, punk zenére is tökéletesen alkalmas. Ez az:

[link]

[link]

[link]

Valaki rézletesebb infót a két tipusu gitárrol? Miben jobb az egyik mint a másik, vagy tapasztalatotok van a "sima" meg a Gio tipusról? Nekem 10 évvel ezelőtt is Gio volt, annak a hangzásával sem volt baj.

2019. júl. 29. 11:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
28 éves vagyok. 2014-ben vettem meg az első gitáromat.
2019. júl. 31. 12:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Csak nem tudtam ezen a videón úgy gitározni, mert a gitár pántját tulságosan leengedtem, így nehezebb szólózni vagy futamokat csinálni. Ja, és még tompítani sem könnyű, kicsavarodik a csukló. Egy kicsitt fennebb kellet volna álítsam, de ez már azután jutott eszembe, miután a vidit elküldtem :/
2019. júl. 31. 12:44
 13/17 Pupusz ***** válasza:
Jó hangja van a gitárodnak. A játékkal kapcsolatban: A pontosságra gyúrjál rá erősen, anélkül kalimpálás. Ezen a gitáron sokkal komolyabb játék is jól hangzana, hidd el. Akár ülve is, nem muszáj állni, ha úgy nem megy.
2019. júl. 31. 18:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Én kb nyakig fel húztam a gitár pántját. Annyira, hogy módosítani is kellett, mert gyárilag nem lehetett annyira felhúzni. De nekem speciel így kényelmes.

A leengedett gitár az tök más. Az majdhogynem olyan mint ha egy új hangszeren kezdenél el játszani. A pengetőt is máshogy kell fogni, minden máshogy van. De általában látni is lehet, hogy minél bonyolultabb dolgot játszik egy gitáros annál feljebb van a gitárja. Persze vannak olyanok akik iszonyú bonyolult dolgokat adnak elő tökig engedett gitárral, de az meg megint egy külön gyakorlás. De ahhoz meg tényleg egész nap, meg minden nap ezt kell csinálni.

2019. aug. 1. 13:30
 15/17 A kérdező kommentje:
Így van, fennebb sokkal könyebb futamokat játszani. Leengedtem mert csak simma kvint meg kvart társításokkal játszodta, de rájöttem, hogy olyan középmagas a megfelelő. Az okkordokat nagyon sz*@r lefogni leengedett gitárral. Szinte lehetetlen. Akinek lehetséges, annak vagy extra hsszu ujjai vannak, vagy a csuklója helyén gumi van. Később feltöltök egy olyat, ahol már ülve gitározok, úgy a gitárjáték nehézsége sokszorosára csökken. És kényelmesebb is.
2019. aug. 1. 16:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Emlékszem mekkora szopás volt egyszer kiállnom mert előzőleg ülve gyúrtam rá és majd az államig húztam a hevedert hogy pontos legyek. Állandóan rángattam a gityó nyakát annyira idegesítő volt az egész hogy nem igaz.
2020. dec. 18. 21:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Robert Fripp is egész élwetében ülve gitározott. Simán lehet ezt is csinálni. Brutálmetál zenét játszani ülve akár.
2020. dec. 19. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!