Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A rockzenék többsége tényleg...

A rockzenék többsége tényleg társadalmi kérdésekről meg frusztrációról szólnak? És szerintetek ez fontos a zenében?

Figyelt kérdés
Sokan mondják ezt a rockzenére, de egy csomó klasszikus banda van, amelyikre ez kevésbé igaz. Például a Elvis vagy a Beatles. Az utóbbi csak a karrierje második felében kezdett ilyenekkel foglalkozni, eleinte szerelmes dalocskákat énekeltek. Ott van a Queen, akik persze sok személyes problémáról énekeltek (In My Defence, Hard Life, Too Much Love Will Kill You), de sok daluk szól szimplán csak szórakozásról, buliról, szexről: Don't Stop Me Now, Bicycle, I'm In Love With My Car, Crazy Little Thing Called Loved, Tie Your Mother Down stb. Ott van a Bon Jovi, amiről sokat hallom, hogy nem énekelnek társadalmi kérdésekről, de én többet fel tudnék sorolni: These Days, Someday I'll Be Saturday Night, Livin On A Prayer, What's Left Of Me, Hey God, Something To Believe In. Persze nekik is van egy csomó olyan daluk, ami szerelmes szám, vagy éppen személyes vívódás, vagy csak buli. De személyes frusztrációról is sok daluk van. Vagy az AC/DC, róluk is sokat mondják, hogy egyszerűbbek a szövegeik. Mit gondoltok erről?
2019. júl. 28. 12:29
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem fontos, ha jó hallgatni, akkor bánom is én miről szól.
2019. júl. 28. 12:46
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
Én az angol/amerikai zenekarokat azért hallgatom, mert jó a hangzásuk, tetszik a stílusuk, magyarnál jön be a képbe csak a szöveg. Pl. Ac/Dc az egyik kedvenc zenekarom, de rengeteg dalanának nem tudom mai napig a szöveget se azt hogy miről szól. Persze alap szinten tudok angolul, igy java részt értem is a szöveget, de ha nem kimondottan arra figyelek, akkor teljesen sokszor egy mondtatreszt nem tudnék visszaidezni. De szinte az összes külföldi zenekarral így van
2019. júl. 28. 18:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez egyáltalán nem mondható el, mivel számtalan rock műfaj létezik. Néhánynak lehet ez az egyik sajátossága (nagyon általánosítva), de ez eltörpül az összes mellett, amiknél egyaltalán mincs meghatarozva, hogy miről szólhat, és általánosítani sem lehet, mert mindenféléről szólnak.
2019. júl. 29. 12:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kis ízelítőnek, hogy értsd, miről is beszélek:

Rock n'roll, glam rock, progresszív rock, roots rock, pszichedelikus rock, experimental rock, soft rock, britpop, new wave, alternatív rock, folk rock, punk rock, grunge, aréna rock, hard rock, power pop, indie rock, blues rock, jazz rock, garage rock, surf rock, stb.

Ezek csak azok, amik hirtelen eszembe jutottak, és ez is csak egy apró töredéke az összesnek.

2019. júl. 29. 12:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Általánosítás.
2019. júl. 29. 22:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igazából egyetértek, csak azért kérdezem, mert amikor valaki érvelni akar valamelyik banda ellen, sokszor hozza ezt fel ellenérvnek.
2019. júl. 30. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!