Aaliyah mitől olyan híres? Csomószor hallom, hogy ha nem halt volna meg fiatalon, megváltoztatta volna a popzenét. Mégis mivel?
Hát ez az, a 90-es években mindenki ismerte őket, de az a réteg mostanra 40 fölött van, változott az ízlésük, legfeljebb a régi dalokat hallgatják nosztalgiából, a tini réteg meg, akik mindig jelentős részét tették ki a zenevásárlóknak, nem egy negyvenes nő élményeire kíváncsiak a zenében, mert nem tudnak vele azonosulni. Én csak kicsivel vagyok fiatalabb Aaliyah-nál, szerettem a zenéjét, de elismerem, hogy a halála miatt beszélnek róla még mindig.
(Ugyanakkor mondjuk Beyoncénak sikerült elérnie, hogy ne menjen a süllyesztőbe úgy, mint Brandy vagy Monica, de ő rájött, hogy ha mindig az aktuális divatmozgalomnak fekszik alá, akkor releváns marad, pl. amióta másoknak köszönhetően menő lett feministának lenni, azóta ő is az, bármennyire gáz is ez egy olyan nőtől, aki a segge rázásával érvényesül; amióta bejött a BLM, azóta ráébredt, hogy fekete és odaugrott a mozgalom élére, bármennyire is nehéz elhinni, hogy egy jómódban felnőtt, jelenleg milliárdos nő átérzi a feketék nagy részének problémáit. Kíváncsi vagyok, a klímavédelem szekerére mikor fog úgy felpattanni, mintha az egészet ő találta volna ki. Aaliyah nem hinném, hogy ezt csinálná.)
"amióta másoknak köszönhetően menő lett feministának lenni, azóta ő is az, bármennyire gáz is ez egy olyan nőtől, aki a segge rázásával érvényesül"
Ebben igazad van, ugyanezt csinálja Ariana Grande.
A feketék helyzetét még talán átérezheti, mert végülis nem kötelező beleszületni valamibe ahhoz, hogy kiálljunk mellette. Egy fehér is kiállhatna amellett. csak a viselkedése ne legyen ellentmondó (seggrázás).
Aaliyah-ról nem tudhatjuk, mit csinált volna, azt hiszem, őt is R. kely használta ki, és nem tudjuk, mi volt a sajátszándéka.
Mindegy, én senki ízlését nem akarom bántani, csak nem értem, mitől változtatott volna meg bárit a popzenében, amikor smemi egyedi nem volt benne, és ami volt, azt nem ő találta ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!