Tudtok mondani régi meséket amik a TV-be mentek? Melyik volt a kedvencetek?
Vízipók-csodapók
Lolka és Bolka
Kockásfülű nyúl
Az erdő kapitánya
Magyar népmesék
Mézga Aladár különös kalandjai
A varázslatos iskolabusz
Akcióban Mary-Kate és Ashley
Animália
Andersen, a mesemondó
Arthur
Az elsüllyedt világok
Csutak úrfi
Flipper és Lopaka
Simsala Grimm
Koboldok és tündérek földjén
Tupu
Magyar népmesék
T-Rex Expressz
Marsupilami
Locsi-fecsi Márta
Mind Minimaxos, az meg hogy melyik volt a kedvencem, attól hogy hogy épp hány éves voltam.
Godzilla
Balu kapitány
Kis Dalmaták
Scooby Doo
Casper
Papirus
Thomas a mozdony
Ezeknek a meséknek minden részét láttam :)
Amik régen mentek és én hiányolom az a
D-gray.man
Death Note
És az egész animax csatorna
Kengyelfutó Gyalogkakukk (Road Runner)
Nekem két kategória létezik, amibe bele tudnám sorolni a gyerekkori kedvenceket: külföldi és magyar rajzfilmek. Ha követjük ezt a besorolást, akkor ez a sorrend:
Magyar rajzfilmek:
1.) Macskafogó 1 és 2 (nem értem, hogy miért utálják annyira a 2-t, szerintem a 2 is van olyan jó, mint az első rész, illetve most kezdenek az első részből jó mémeket gyártani)
2.) Dr. Bubó
3.) A Mézga család
4.) Pom-Pom
5.) A nagy ho-ho-ho-horgász
Külföldi rajzfilmek:
1.) Disney rajzfilmek garmadája, de főleg a Mackótestvér és a Balu kapitány kalandjai
2.) A 2011-es Bolondos dallamok reboot, főleg a hektikus első rész Lola Bunny hirtelen érzelmi változásaival
3.) Kenguk (nem tudom miért) és Született kémek fej-fej mellett (Azért jött be a Született kémek, mert pont ezután ment délután a Charlie angyalai a TV2-n. Mivel gyerekként szerintem ez volt a legmenőbb és legakciódúsabb sorozat, amit néztem, ezért szerettem volna többet látni belőle. Pont ekkor jött kapóra az, hogy elkezdték leadni a TV2 Matinében a Született kémeket, mert ez pont olyan, mint a Charlie angyalai, csak rajzfilmben.)
4.) Kandúr kommandó (Ehhez a sorozathoz köthetőek az első szárnybontogatásaim a szexuális jellegű érzelmek irányába, mert már akkor is úgy gondoltam, hogy az ottani alpolgármester, Calico "Callie" Briggs rohadt csinosan néz ki. Amikor pedig nem Callie volt a képernyőn, akkor pedig ment a csihi-puhi overload.)
5.) Gumball csodálatos világa 2. rész. Az a rész az pontosan olyan érzelmi katarzist váltott ki belőlem gyerekként, mint az Új Bolondos dallamok első része, amit már korábban leírtam.
Viszont, SPOILER RIADÓ! AKI EZT A RÉSZT NEM LÁTTA, ELŐSZÖR NÉZZE MEG ÉS AZTÁN OLVASSON TOVÁBB!
... Szóval... Abban a részben az történt, hogy Gumball tesója, Darwin beleszeret Gumball-ba, aki lánynak öltözött, viszont Darwin nem tudja, hogy akit szeret, az a lánynak öltözött tesója. Eközben Gumball úgy csinál, mintha mi sem történt volna, illetve udvarlási tippeket ad Darwin-nak (biztos azért csinálta ezt, hogy lelket adjon tesójába). Viszont Gumball-nak egy idő után elege lesz a színjátékból és megtervezi női szerepének végső felvonását: egy "szakítást", amiben a Gumball által megjátszott nő felmegy a mennyekbe. Olvastam már akkor Rómeó és Júliát, de ez tényleg megközelíti a shakespeare-i szintet: ez az egyetlen jelenet pontosan ugyanazt az érzelmi hatást adta át nekem, mint Shakespeare mesterműve: remény, öröm, majd minden rosszra fordul, aztán tanácstalanság, végül a halál jelképe. Egyszerű, komédikus kikapcsolódás miatt kapcsoltam rá a Cartoon Network-re, erre ott is maradtam a shakespeare-i filozófia miatt.
Mém alapanyagok:
1.) Shrek 1 és 2 (kiváló filmek és rengeteg jelenet van bennük, amelyet ki lehet benne figurázni egy mémben)
2.) Sonic X (az első ismerkedésem gyerekként Sonic-kal és az anime fogalmával, illetve az intrózenéje a mai napig egy hatalmas mém)
3.) Dóra, a felfedező (rengeteg idézet van benne, ami emlékezetes és könnyen mémmé alakítható, pl.: "Swiper, ne lopkodjál!")
4.) Spongyabob Kockanadrág (Kiváló rajzfilm, nyogodjék békében a készítője! Kiváló az artstyle, vicces és az első két évad egy hatalmas társadalomkritika a felnőtt világra nézve. Spongyabob a gyerekeket képviseli, Tunyacsáp pedig a munkában és a stresszben kiégett felnőttek metonímiája, akiknek kifakult a világképe a sok munkahelyi stressz miatt. Épp ezért lehet belőle végtelen mennyiségű mémet csinálni, mert soha nem fogyunk ki benne a társadalomkritikából.)
5.) A Simpson család (Hasonló gondolatok, mint a Spongyabob Kockanadrágnál, csak itt több a felnőtteknek szóló humor.)
Nem olyan régide azért az
Én pl.imádom a Rudi és Trudit💟
A magyar meséket gyűlölöm de pl.régen ment az oscar oázisa az is jó volt
Na és igem hát a spongyabob!
Meg régen néztem azt a kínai lányos mesét akinek volt egy tigris barátja egy szakállas öregember barátja a többire nem emlékszem ő meg egy olyan 1,2 éves baba lehetett
És nemtom hogy kell irni ,ejtésre:Kájlán
Néztem az amadeust
A thomast
Tom és jerry
De hát igen régi mesék közül a spongyabob a legjobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!